Weekblad deGouda digitaal

Oranje Fonds steunt Ontmoetingscafé ‘de Vrijheid’

Gouda – Na een voorzichtige start in februari kan het Ontmoetingscafé nu haar volgende stap zetten in de professionalisering van haar organisatie. Het Oranje Fonds steunt namelijk het Ontmoetingscafé de komende drie jaar; het eerste jaar met 7.000 euro en de twee jaren daarna met nog eens 6.000,- euro per jaar. Het Ontmoetingscafé is elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30.

Met het geld vanuit het Oranje Fonds kan een vaste coördinator worden aangetrokken en kunnen er meer activiteiten worden ontplooid.

Aanvulling op taallessen
Iedereen is welkom in het Ontmoetingscafé: statushouders, Gouwenaars en mensen uit de regio. Het café is er vooral om elkaar te leren kennen en begrijpen. De gesprekken en het samenzijn vormen een aanvulling op de inburgerings- en taallessen van de nieuwe Gouwenaars. De doelstelling is om nieuwe Gouwenaars een goede start te geven en ze wegwijs te maken in onze stad, ons land, onze regels en onze cultuur. Tegelijk biedt het café inwoners uit de regio de mogelijkheid de verhalen te horen van deze asielaanvragers met een verblijfsvergunning en meer te leren over het dagelijks leven en de situatie in hun thuisland.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caraïbisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor elkaar.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl