Weekblad deGouda digitaal

Oranjenacht krijgt nieuwe organisatie

Gouda – Stichting Hart van Oranje organiseerde met Koningsnacht 2018 en 2019 het gelijknamige festival Hart van Oranje in Gouda. Daarmee werd de ‘Oranjenacht’ weer gratis toegankelijk gemaakt voor alle bezoekers. In 2020 ligt de organisatie bij het evenementenbureau Mass Events, waarbij het festival weer een nieuwe naam krijgt.

De reden voor Stichting Hart van Oranje om te stoppen heeft vooral te maken met de voorbereidingstijd en het risico. Voormalig organisator Roel Ruissen: “Voor het organiseren van dit festival ben je al snel 4 tot 5 maanden bezig. Bovendien vinden wij het financiële risico te groot. De inkomsten zijn sterk afhankelijk van het weer en een aantal belangrijke fondsen hebben aangegeven ons bij een volgende editie niet meer te willen steunen”.

Het besluit om in 2020 geen editie van Hart van Oranje te organiseren, is geen gemakkelijke keuze geweest. Voormalig organisator Jeffrey van Sluijs: “Wij hebben hard gewerkt om een gloednieuw festival te bouwen met ‘Oranjenacht’ en onder een nieuwe naam. Het doet ons pijn om dit avontuur achter ons te laten, maar onze ambities liggen momenteel op een ander gebied. Wij sluiten echter niet uit dat wij in de toekomst nog een nieuwe editie van Hart van Oranje organiseren.”.

De nieuwe organisatie, Mass Events, is blij met deze nieuwe kans. Organisator Gerben Roskam: “De afgelopen jaren waren wij al nauw betrokken bij de organisatie van Hart van Oranje, omdat wij Koningsdag op de Markt organiseerden. Wij vinden het erg jammer dat Stichting Hart van Oranje heeft besloten om het festival niet meer te organiseren, maar geloven dat wij ‘Oranjenacht’ dezelfde vibe mee kunnen geven als voorheen: gratis toegankelijk en met een breed programma.”.

Binnenkort volgt meer info over het nieuwe festival.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl