Weekblad deGouda digitaal

Organisatie bijzonder teleurgesteld, einde van Oranjenacht?

Gouda – De organisatie achter de Goudse Oranjenacht is bijzonder teleurgesteld. “Zelden heeft een evenement in de aanloop zoveel losgemaakt bij de Goudse bevolking.” Ze vinden nu dat ze toch hadden moeten stoppen. 

Gouda heeft zeventien jaar lang gratis de Oranjenacht kunnen bezoeken op de Markt. “De laatste jaren waren we meer aan het bezuinigingen dan ons op de kwaliteit te richten”, zeggen Remko van der Hammen (Organisatieburo Grand Canyon) en Ton Vergeer (Bar de Tapperij). Door middel van kaartverkoop hoopte de organisatie een ‘volwaardig evenement’ neer te zetten: “Hiermee zou het voor ons extreem hoge risico worden gespreid. Het is ontzettend jammer dat het niet is gelukt. Zoals nu blijkt hebben we de verkeerde beslissing genomen. We hadden met de Oranjenacht moeten stoppen.”

Teleurgesteld
De organisatie is bijzonder teleurgesteld over de opkomst, het weer en de commotie vooraf: “Over de vele negatieve en vaak zelfs onbehoorlijke reacties op met name de sociale media. Zelfs vanuit enkele politieke partijen is een negatieve bijdrage geleverd.”

Toekomst Oranjenacht
De organisatie heeft nu tijd nodig om met alle betrokken partijen goed te evalueren over de toekomst van Oranjenacht. “Mochten wij overwegen om een vervolg aan Oranjenacht te willen geven, moeten we in ieder geval zorgen dat we het plezier terugkrijgen.” Dat laatste heeft de organisatie de afgelopen drie jaar gemist: “Dat is voor ons absoluut voorwaarde nummer 1 om een vervolg zelfs maar te overwegen.”

Minder druk
Oranjenacht is dit jaar minder druk bezocht dan voorgaande jaren. Toen was het evenement nog gratis en stond de Markt vol. Sinds dit jaar wordt entree geheven, waar vooraf nogal commotie over was. Jonge kinderen mochten overigens wel gratis of voor minder geld naar binnen, maar dat bleek niet bij iedereen bekend te zijn. Aan het programma zal het zeker niet gelegen hebben. Veel bekende artiesten traden op, onder wie The Voice-winnares Maan, Typhoon en Kenny B. Het slechte weer heeft vast meegespeeld. Enkel rondom het podium was het druk, maar daar bleef het ook bij.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl