Weekblad deGouda digitaal

Overlast jongeren Kort Haarlem neemt af na cameratoezicht

Gouda – De overlast door jongeren in de wijk Kort Haarlem is dankzij cameratoezicht de afgelopen weken erg afgenomen. Vanwege dit succes heeft de gemeente Gouda nu besloten om het cameratoezicht bij de Wethouder Poletbrug te verlengen. Tegelijkertijd ziet de gemeente dat de overlast in de Korte Akkeren juist toeneemt. Het cameratoezicht in Kort Haarlem wordt nu verlengd tot 25 februari 2021.

Het besluit van de burgemeester zorgt ervoor dat de camera’s onderaan de wethouder Poletbrug voorlopig blijven staan. De camera’s werden geïnstalleerd na klachten van omwonenden, zo schrijft de burgemeester. Omdat zij hebben aangegeven te vrezen dat de overlast na verwijdering ervan snel terugkeert, heeft de gemeente nu besloten de termijn ervan te verlengen tot begin volgend jaar. Het toezicht geldt voor de omgeving rond de voet van de Wethouder Poletbrug, waar onder meer de Cronjestraat, F.W. Reitzstraat en IJssellaan samenkomen.

Tegelijkertijd signaleert de gemeente een verplaatsing van het probleem naar de wijk Korte Akkeren. Daar worden momenteel voorbereidingen getroffen voor maatregelen, schrijft de burgemeester. Het is niet duidelijk om wat voor maatregelen het gaat.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl