Weekblad deGouda digitaal

Paasontbijt wordt hele dag feest op de Markt

Gouda – Iedereen is welkom bij de derde editie van Het Paasontbijt in Gouda, Tweede Paasdag 2 april, op de Markt in Gouda. Jong, oud, dik, dun, Gouwenaar, dagjesmensen, toeristen, van burgemeester tot dakloze, van atheïst tot christen, welke kleur of identiteit dan ook. Het marktplein wordt weer één groot feest. De organisatie verwacht evenals vorig jaar weer zo’n 1.000 mensen op de Markt.

Het ontbijt begint om 10.30 uur op de Markt. Dit jaar wordt Het Paasontbijt uitgebreid naar een hele dag. De tafels blijven staan en Gouwenaars worden aangemoedigd om met elkaar in gesprek te gaan, spontaan of aan de hand van de kletspotten die op de tafels staan. Een mooie kans om elkaar te leren kennen.

Er zijn ’s middags spelletjes voor de kinderen, (kaas)foodtrucks, verhalenvertellers en meer. Een groot deel van de winkels in de binnenstad is Tweede Paasdag ook open.

Kaas en proeverij
Het thema is dit jaar: Kaas en Proeverij, omdat dezelfde week het kaasseizoen begint. Dat betekent dat kaas een grote rol gaat spelen en daar heeft de organisatie een actie aan verbonden. Er wordt gewerkt aan verrassende proeverijen. Hoe, dat blijft nog even een verrassing.

Het Paasontbijt is een idee van de ondernemers binnenstad. Zij sponsoren ook een deel van de benodigde kosten. De andere kosten komen van particulieren, kerken en – de organisatie hoopt – ook uit de GoudApot. De uitvoering en organisatie wordt gedaan door vele vrijwilligers. Dat heeft de laatste jaren gezorgd voor meer dan honderd vrijwilligers uit ruim twaalf kerken. Maar ook daarin komt dit jaar verbreding. Zo zijn er lijsttrekkers van politieke partijen, jeugdorganisaties en anderen benaderd om te helpen. Samen zorgen ze voor het dekken van de tafels en het bedienen van zo’n 1.000 gasten. Tijdens het ontbijt wordt een eigentijdse, interkerkelijke paasviering gehouden. Bij die viering, maar ook verder die dag, is er zoals altijd muziek.

Terugkijken
Een opfrissertje met verhalen van het paasontbijt 2017, het verhaal van Arjan van Essen haalde vorig jaar de landelijke pers.
http://www.blog.eppyboschma.nl/#post33
http://arjanvanessen.blogspot.co.ke/2017/04/zo-makkelijk-kan-het-zijn.html

Om het ontbijt en de viering te realiseren heeft de organisatie zo’n 5.000 euro nodig. Doneren kan via:
https://nl.dreamordonate.com/dromen/paasontbijt-gouda-2018/

Wil je meer weten, meehelpen, heb je ideeën, mail dan naar info@samma.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl