Weekblad deGouda digitaal

Papieren Tijgers (deel 8)

Johan Weeber die tot voor kort in de Goudse gemeenteraad zat voor Gouda Positief baseerde zijn boek op ware gebeurtenissen tussen 2010 en 2018. “Uit respect voor sommige politici zijn bepaalde zaken in dit boek verzonnen. Uit respect voor de kiezers is al het overige zo waarheidsgetrouw mogelijk opgeschreven.”
Het boek verschijnt als feuilleton in deGouda Digitaal. 

8. Celebrity

Ik besluit naar Maurits te gaan. Maurits die zwaargewond was geraakt tijdens het -illegaal plakken van posters. En die door John en mij in een hotelkamer van het Good Eastern hotel weer was -opgelapt, omdat ie niet verzekerd was. Helaas had het herstel van Maurits toch langer -geduurd dan we gedacht hadden. We hadden de hotelkamer een week moeten aanhouden en John en ik hadden de eerste paar dagen om de paar uur een bezoek aan hem gebracht om hem te verzorgen. Het Do Not Disturb bordje had ik de derde dag vergeten op te hangen, hetgeen leidde tot een bijzonder telefoongesprek met de -hotelreceptie. “Goedemorgen hier met Anja van het Good Eastern. Wij hebben vanmorgen geprobeerd uw hotelkamer schoon te maken, echter, wij troffen een gewonde meneer aan op uw kamer,
weet u daarvan?”

Met veel omhaal van woorden, waarin ik onder andere aangaf dat dit op advies van dokter Vroegop gebeurde, lukte het me de receptioniste ervan te overtuigen dat -Maurits moest blijven.

Inmiddels is Maurits weer thuis. Ik bel bij hem aan. Zijn dochter Celebrity doet open. Ik ben weer onder de indruk van haar verschijning. Celebrity is 20 jaar, studeert marketing en ze kent ongelofelijk veel jongeren in Solingen. Net als haar vader is ze parttime DJ in de plaatselijke nachtclub, Holzies. Ik heb Celebrity gestrikt voor een hoge positie op onze kieslijst, iets wat de halve stad inmiddels weet. Het ziet ernaar uit dat zij voor veel jeugdige stemmen gaat zorgen. Stemmen die anders helemaal niet uitgebracht zouden worden want veel jongeren stemmen niet. Ook de gevestigde partijen zouden dus eigenlijk blij met haar moeten zijn. Uiteraard zijn ze dat niet. Net als andere lijstgenoten heeft ze al een hoop bagger op social media over zich heen gekregen.

“Hey Joop, leuk dat je langskomt, kom je voor mij of voor mijn vader?” vraagt -Celebrity met een schalks lachje. “Voor -jullie beide natuurlijk”, zeg ik met een quasi correct gezicht. “Hoe is ‘t met hem?” “Nou, hij slaapt nog erg veel maar de eetlust neemt toe en de wonden -herstellen goed. Ik heb gisteren zelfs een wande-lingetje met hem gemaakt”, zegt Celebrity. “Luister, ik moet jullie spreken”, zeg ik als ik in de woonkamer tegenover beiden zit. Maurits ziet er goed uit, in ieder geval stukken beter dan de laatste keer dat ik hem zag. “Er is iets serieus aan de hand. Ik moet binnenkort langskomen bij de burgemeester en Bureau PING wegens belangenverstrengeling.“ “Wauw, dat klinkt leuk, verstrengeling…“, probeert Celebrity, maar ik vervolg serieus: ”Het lijkt erop dat men weet dat John en ik je vader hebben verzorgd in het Good Eastern Hotel, en dat wordt nu met een enorme kronkel-redenering tegen ons gebruikt. Van belang is dat jullie, als je hiernaar gevraagd wordt, niets loslaat over de werkelijke reden dat Maurits daar gelegen heeft. Hoewel we natuurlijk geen enkele regel of wet -hebben overtreden, zullen onze politieke collega’s dat wel zo proberen te ‘framen’. Dan kan er aangifte gedaan worden en dat kost ons veel stemmen. We houden dus vol dat Maurits gevallen is in het hotel en op doktersadvies in het hotel is opgelapt door John en mij, niets geks aan, dat mag gewoon, er zijn ook particuliere ziekenhuizen en sommige daarvan lijken zelfs op een hotel.” “Okay”, zeggen Celebrity en Maurits gelijktijdig. Ze lijken inmiddels ook doordrongen van de ernst.

“Weet je wie nog kwam dansen in de -Holzies afgelopen zaterdag?” vraagt -Celebrity bij het weggaan. Ik trek een -vragend gezicht. “Die dame van de -Liberalen, ik zie haar wel eens in de krant staan, Lara Wurger of zoiets”. “Hahaha, nee joh, je bedoelt Lara Burger, had ze ook haar onafscheidelijke tijgerpak aan”, grap ik. “Nou inderdaad, ze was strak in het pak, een heel vreemd gezicht tussen al die half ontblote bovenlijven op de dansvloer. Maar weet je wat nog leuker was? Ze kwam voor mij…” Inmiddels is de verbazing van mijn gezicht af te lezen en ik vraag “Wat zeg je nou?” “Ja”, zegt Celebrity, “ik dacht eerst een paar keer dat ze een verzoek-nummer wilde aanvragen, ik stond achter de draaitafel, heb ‘r genegeerd. Uiteindelijk moest ik even naar de WC, toen kwam ze achter me aan, legde in het toilet haar hand, je weet wel, met van die enorm lange rode nepnagels, op mijn schouder en zei: “Namens de Liberalen mag ik jou een échte baan in de Marketing aanbieden als je bij ons op de lijst komt te staan…”

Door Johan Weeber

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl