Weekblad deGouda digitaal

Pas op voor pas

Een van de leuke dingen van het ouder worden is dat je opeens allerlei onverwachte cadeautjes krijgt. Bij het zestig worden was mijn eerste verrassing de zestigpluskaart van de spoorwegen. Zeven keer per jaar een dag extra voordelig reizen met de trein. Mijn moeder was zelfs zo ondernemend dat ze drie van die kaarten kocht bij de NS zodat ze ons wel 21 keer per jaar kon bezoeken. Dat had ze slim bedacht, maar zoiets kan nu vast niet meer. Na rijp beraad heb ik nu besloten de Goudse Rotterdampas aan te schaffen. Niet zozeer omdat ik voortdurend naar Blijdorp wil. Ik heb daar om de hoek op school gezeten en moest met biologieles regelmatig naar de dierentuin om daar te tekenen. Biologie vond ik wel leuk, maar tekenen kon ik niet, dus dat is toen al niets geworden. Nee, ik wil zelf ervaren hoe het is om die pas te hebben en of dat nu een goed middel is om de minima in Gouda een steuntje in de rug te geven. Het aanvragen van de pas via de computer liep vast bij het invullen van de vraag of ik voor een reductietarief in aanmerking kom. Als ik dat probleem heb, lopen daar vast meer mensen tegenaan. Kijk eens of je die site wat gebruiksvriendelijker kunt maken! Uiteindelijk blijk ik geen reductie te krijgen. De NS is een stuk royaler dan de gemeentes die meedoen met de Rotterdampas. Ook al ben ik de 65 al gepasseerd, ik moet toch het volle pond betalen. Maar het ergste komt nog. De pas is geldig tot 1 maart, maar je moet voor een heel jaar betalen, als je hem nu bestelt. Mijn advies is dus: volg niet mijn voorbeeld, maar wacht tot 1 maart, want zo wordt het wel een erg onvoordelig extraatje. Tot nu toe dus geen positieve ervaringen met de pas, die ik over vijf dagen krijg. Ik ben benieuwd naar het vervolg en houd jullie op de hoogte.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl