Weekblad deGouda digitaal
peuterspeelzaal

Peuterspeelzalen verhuizen

Door heel Gouda zijn de peuterspeelzalen in beweging. Dat komt doordat de overheid heeft bepaald dat voor de peuterspeelzalen dezelfde normen en afspraken gaan gelden als voor de kindercentra. Daarnaast slaan peuterspeelzalen steeds vaker de handen ineen met scholen of kindercentra. Als gevolg hiervan gaan verschillende peuterspeelzalen verhuizen.

Peutergroep de Kikkerpoel in Goverwelle, verhuist naar basisschool ‘t Palet en peutergroep Calimero vestigt zich na de zomervakantie in kinderdagverblijf de Speeldoos (Kort Haarlem). In Gouda Noord zijn de peuterspeelzalen Honkie Ponkie en de Kubus (beide ruim veertig jaar geleden opgericht) samen gaan werken en hebben zich gevestigd als twee peutergroepen in kindercentrum de Kwikstaart. ’s Middags wordt deze locatie gebruikt voor buitenschoolse opvang.

Het doel van de peuterspeelzalen blijft onveranderd: het ondersteunen van de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen als voorbereiding op de basisschool. Het verschil is dat ouders eventueel kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl