Weekblad deGouda digitaal

Pieter Verhoeve geïnstalleerd als burgemeester van Gouda

Gouda – Onder grote belangstelling is Pieter Verhoeve (38) woensdag 13 november in de raadzaal van het Huis van de Stad geïnstalleerd als burgemeester van Gouda. Hierbij werd de eed uitgesproken, de akten ondertekend en werd met hulp van zijn dochter Charlène de ambtsketen omgehangen.

Diverse sprekers
De buitengewone raadsvergadering die was ingelast werd geleid door plaatsvervangend raadsvoorzitter Theo Krins. Verhoeve werd toegesproken door collega-burgemeester uit Alphen aan den Rijn Liesbeth Spies, loco-burgemeester Thierry van Vugt, voorzitter vertrouwenscommissie Jan de Koning, kinderburgemeester Talitha Schaddelee en Commissaris van de Koning Jaap Smit. Aansluitend aan de vergadering droeg stadsdichter Pieter Stroop van Renen een speciaal gedicht voor.

Verhoeve hoorde zijn toesprekers vanuit het middelpunt van de raadszaal aan, bijgestaan door zijn vrouw en kinderen, naast hem. Na enkele typisch Goudse cadeau’s, waaronder een Goudse lange (pijp) en de overdracht van de ambtsketting door loco-burgemeester Thierry van Vugt, sprak hij de volle zaal toe. De kersverse burgemeester toonde een gepassioneerd spreker te zijn, met een wat lossere stijl dan voorgaande burgemeester Schoenmaker.

Burgemeester Pieter Verhoeve: : “Gouda heeft mij met open armen ontvangen en ik en mijn gezin voelen ons erg welkom. Gouda is een stad met internationale allure en het is een ontzettende eer dat ik deze mooie stad als burgemeester mag dienen. Ruim twintig jaar geleden; als zestienjarige student reed ik iedere schooldag op mijn oude rode brommer naar Gouda. Wie had kunnen denken dat ik als oud-student vandaag in mijn studentenstad van weleer burgemeester word? Op dit moment wonen wij nog in Oudewater maar natuurlijk staat binnen een mooie termijn een verhuizing naar Gouda op de planning. Ik ga in Gouda graag aan de slag waarbij meer trots, meer samenwerking en meer regio voor mij belangrijke uitgangspunten zijn. Ik kijk er erg naar uit om Gouwenaars te ontmoeten en beter te leren kennen.”


Commissaris van de Koning Jaap Smit en de kersverse burgemeester Pieter Verhoeve
Kinderburgemeester Talitha Schaddelee 
Burgemeester Pieter Verhoeve

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl