Weekblad deGouda digitaal

Plannen Chocoladefabriek gaan langer duren

Gouda – De tweede verdieping van de Chocoladefabriek is zeer waarschijnlijk pas gereed in 2021. Onder andere Libertum (voorheen Verzetsmuseum) en musicaltheaterschool Mirakel, die van plan zijn om op de tweede verdieping hun intrek te nemen, zullen dus nog even moeten wachten.

In het AD reageert directeur van openbare bibliotheek Erna Staal betreurd maar zegt ook niet verbaast te zijn. ,,We hebben te maken met ellenlange processen. De architect is bezig met het ontwerp en naar verwachting is in november de definitieve tekening klaar.  Daarna moet het project worden aanbesteed. Voor eind 2020 zijn we niet klaar. We kunnen geen ijzer met handen breken’’ (AD Groene Hart).

Musicaltheaterschool Mirakel zal dit jaar wel al moeten verhuizen. Ze moeten het pand verlaten dat gevestigd is aan de Nieuwehaven. Inmiddels hebben ze een tijdelijke ruimte gevonden aan de Nieuwe Gouw wz.

Marike Folles van Mirakel vertelt in het AD dat het voor de Chocoladefabriek goed is dat Mirakel zich daar zo snel mogelijk vestigt. Volgens haar zijn er weinig commerciële partijen in de Chocoladefabriek, maar vergeet dat Kruim, GoudaFM en VR-Space commerciële bedrijven zijn.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl