Weekblad deGouda digitaal

Plannen uitbreiding Albert Heijn Markt gestaakt door verzet 23 omwonenden

Gouda – De geplande uitbreiding van Albert Heijn aan de Markt gaat niet door. Een groepje van 23 omwonenden heeft bezwaar gemaakt tegen de uitbreidingsplannen, waarvoor het College in april van dit jaar groen licht gaf. Gesprekken tussen de gemeente, AH en de desbetreffende bewoners van de Naaierstraat en de Turfmarkt mochten niet baten, waarna AH vorige week besloot om de stekker uit de plannen te trekken.

De twee leegstaande winkelpanden naast AH zouden betrokken worden in de extra oppervlakte van de supermarkt. Volgens Cor Overduin, eigenaar van een de twee panden, zijn de omwonenden niet tegen de uitbreiding van de supermarkt an sich, maar willen zij het laden en lossen aan de achterzijde van AH (in de Naaierstraat) beteugelen. Zij zouden bang zijn dat de intensiteit van laden en lossen zou toenemen met de uitbreiding van AH.

In gesprekken, waarbij de gemeente (in de personen van wethouders Tetteroo en van Vugt) de regierol vervulde, verzekerde AH de omwonenden dat extra laad- en losmomenten niet nodig zijn. Ook rijden er na de uitbreiding geen zwaardere vrachtauto’s voor de aanvoer van de producten. Desondanks trokken de omwonenden hun bezwaar niet in.

Omdat de voorbereidingen van de uitbreiding al twee jaar duren, zou AH geen heil zien in procederen tegen de bezwaren.

Volgens Overduin kent deze casus alleen maar verliezers: de 2000 inwoners van de binnenstad krijgen geen ruimere supermarkt met een groter assortiment, de gevels van AH en de twee panden ernaast worden niet verfraaid conform de toezegging van AH en de ontwikkeling van de broodnodige woonruimte boven de twee lege panden loopt nog meer vertraging op.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl