Weekblad deGouda digitaal

Plekken van plezier

Gouda – We hebben in Nederland een naam hoog te houden als het gaat om plezier te hebben. Nederlanders staan in het buitenland bekend als feestnummers; denk maar aan de “Oranjegekte”, waar we massaal aan meedoen. Het is inmiddels een begrip geworden en heeft zelfs andere landen geïnspireerd. Ook Koningsdag is een dag waar Nederlanders een echt feest van maken.

We zijn met bijna 1000 festivals per jaar festivalland nummer 1 en in de wereldwijde tophonderd van beste dj’s staan 32 Nederlanders, waarvan zes in de toptien.

Ook de geschiedenis van Gouda is rijk aan voorbeelden van feestvierende en pret makende Gouwenaars. De plekken waar ze dat deden en vaak nog doen staan centraal op Openmonumentendag 2019. Henkjan Sprokholt neemt u in zijn dialezing op 9 september langs een reeks van die ‘Plekken van Plezier in Gouda’

De lezing, die in samenwerking met Open Monumentendag Gouda wordt georganiseerd door Historische Vereniging Die Goude wordt gehouden in zaal Concordia, Westhaven 27, in Gouda. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl