Weekblad deGouda digitaal

Podcast Neerlands Nerds verovert harten van Game of Thrones fans

Gouda – Er is een lokale nieuwkomer in podcast-land: Neerlands Nerds. Met hun discussies over de laatste serie van Game of Thrones hebben de Goudse Nick en Etienne hun podcast tot een flink succes gemaakt. De Gouwenaars merken dat er behoefte is aan het bespreken van films en series. “Stel ik kom uit de film en vind er iets over, dan denk ik ook vaak: ben ik de enige die dit vindt, of deel ik deze mening met andere mensen”, vat Nick die vraag samen.

De mannen komen met een flesje fris aanschuiven aan de hoge tafel in de Chocoladefabriek. De stemming is goed en met reden. “We hadden echt verwacht dat we het voor twee mensen zouden maken, waarschijnlijk onze moeders”, lacht Etienne.

Dat liep anders, want intussen trekken de twee jongeren luisteraars tot ver buiten de stad. Ze hebben de wind dan ook mee, want de podcast zit in Nederland enorm in de lift. Voor degenen die het niet kennen: een podcast is een gesproken programma dat je kunt beluisteren via je telefoon of computer. Het aantal beschikbare zenders is duizelingwekkend en varieert van de landelijke kranten tot discussieprogramma’s en van wetenschap tot glossy. Daardoor zit er voor iedereen wel wat leuks bij. “Mensen vinden het echt leuk om naar te luisteren en vooral heel rustgevend”, ziet Etienne.

Het ontstaan van hun podcast is eigenlijk heel natuurlijk verlopen, vertelt Nick: “We kwamen op het idee omdat wij het één op één vaak over Game of Thrones, films en series hebben. Andere mensen delen dat enthousiasme ook, dus [we dachten] waarom starten we geen podcast”?

Discussie
Game of Thrones wordt iedere maandag met een hele groep gekeken, zo is ook te zien op de foto’s in sociale media. Etienne: “Mensen worden een beetje gek dat we er de hele tijd over praten. Dus als we een podcast houden kunnen we het daar gewoon kwijt”.

Maar in hun programma wordt meer besproken en soms zijn ze het daarbij erg oneens. “We hebben ellenlange discussies gehad over de laatste Star Wars film, die jij leuk vond en ik verschrikkelijk”, lacht Etienne. Nick: “We zijn allebei even grote Star Wars fans, maar je hebt toch twee verschillende meningen. Daar kunnen we dan urenlang over discussiëren”. En dat vinden luisteraars interessant, zegt Nick: “De truc is natuurlijk dat je de luisteraar beide kanten kunt laten inzien”.

De grote kracht van de podcast is dat je als luisteraar een enthousiaste toon niet leest, maar hoort. “We merken, het enthousiasme steekt wel heel erg aan”, zegt Nick. De twee krijgen er veel positieve feedback op via sociale media.

Na Game of Thrones
Ze noemen zichzelf Neerlands Nerds, zien zij zichzelf dan ook als nerds? Dat vindt Etienne niet: “We noemen onszelf Neerlands Nerds, dat is een knipoog ernaar. We zijn extreem erin, maar we willen ook wel laten zien, we zijn nerds, maar hebben genoeg andere interesses”.
Nick valt hem bij: “Ik denk dat als je een beschrijving zou kunnen geven van een nerd, dan is het iemand die interesse heeft in veel media uitingen, zoals films, series, games of via de media. Als je dan een nerd bent, prima, maar ik zie dat niet als iets negatiefs”.

Neerlands Nerds is sinds een paar weken in de lucht, vanaf de start van Game of Thrones’ laatste seizoen. Als die serie is afgelopen gaan Nick en Etienne verder met andere films en series. Nick: “… het eerste idee was om het over series, films en games te hebben”. Ze noemen; Avengers, Star Wars, Spider Man, Aladin, the Lion King als geschikt discussiemateriaal. Het wordt een goed filmjaar, denkt Etienne, dus medialiefhebbers kunnen met al hun vragen en overpeinzingen afstemmen op de podcast van eigen bodem, Neerlands Nerds.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl