Weekblad deGouda digitaal

Politie gaat in Krimpenerwaard extra controleren

#Gouda – De politie in de Krimpenerwaard gaat komend jaar extra toezicht houden op de verkeersveiligheid in haar werkgebied en regelmatig verkeerscontroles houden. Alcohol- en snelheidscontroles, maar ook controles gericht op het landbouwverkeer.
Op de openbare wegen in de vijf gemeenten van de Krimpenerwaard rijdt veel landbouwverkeer dat op bepaalde wegen voor overlast zorgt (en soms voor gevaarlijke situaties als deze niet aan de wettelijke eisen voldoen). Met de controles wil zij de overlast zo veel mogelijk beperken. Daarnaast kan landbouwverkeer schade aan wegen toebrengen als voertuigen te zwaar (beladen) zijn. De Krimpenerwaard kampt zoals bekend een slappe bodemgesteldheid. De politie zal daarom ook regelmatig controleren op de ’15-tonswegen’ en overbelading.
Niet alleen het landbouwverkeer zal daar vaker op gecontroleerd worden, ook het gewone vrachtverkeer wordt daar in meegenomen. Dinsdag 11 maart wordt er eerst een preventieve controle gehouden op landbouwverkeer, waarbij geen bekeuringen worden uitgeschreven. Het staat iedereen vrij om (zonder strafrechtelijke consequenties) zijn landbouwvoertuig te laten controleren. Heeft men twijfels of zijn landbouwvoertuig voldoet aan de wettelijke eisen, dan kan men daarmee zonder het risico van een bekeuring naar de controleplekken komen in de Krimpenerwaard. Na 11 maart volgen er onaangekondigde controles op dit gebied en zal er wel worden bekeurd bij overtredingen.

1ste controleplaats 09:30 uur tot 10:45 uur: Zuidbroekse Opweg te Berkenwoude. Terrein van het Hoogheemraadschap.
|2de controleplaats 11:00 uur tot 12:15 uur: Vrachtwagenparkeerplaats te Bergambacht
3de controleplaats 13:15 uur tot 14:30 uur: Bedrijventerrein Kruiswijk te Vlist.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl