Weekblad deGouda digitaal
Politie Alphen aan den Rijn-Gouda wint Harm Alarm bokaal 2017

Politie Gouda krijgt Harm Alarm bokaal voor terugdringen woninginbraken

Gouda – Het politiedistrict Alphen aan den Rijn-Gouda i s de winnaar van de Harm Alarm bokaal 2017. De prijs werd maandagmiddag 23 april uitgereikt door Bart Willemsen, projectleider van het landelijk project High Impact Crimes (HIC), in aanwezigheid van burgemeester Milo Schoenmaker.

Het politiedistrict ontving de prijs omdat het aantal woninginbraken in december met 61 procent daalde in vergelijking met dezelfde maand in 2016. De dalende lijn zet zich ook in 2018 voort. In het eerste kwartaal van 2018 is er tot nu toe een daling zichtbaar van 41 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

‘We zijn goed bezig geweest’

“Ik overhandig de bokaal namens het hele district, maar ook namens Gouda, want als Gouda een daling te zien geeft, is dat goed voor het hele district”, zei burgemeester Schoenmaker maandagmiddag. “De daling is een bevestiging dat we goed bezig zijn geweest in de afgelopen jaren. In Gouda was de daling al na de zomer ingezet, en dat resulteerde in een mooie daling in december.” De resultaten zijn mooi, maar er is nog geen reden om achterover te leunen. “In Gouda zitten we nog steeds op ongeveer één inbraak of poging daartoe per dag.”

Harm Alarm bokaal voor daling in december

De Harm Alarm bokaal gaat naar het politiedistrict in Nederland dat in december de grootste daling in woninginbraken heeft kunnen realiseren. De prijs is voor iedereen die het afgelopen jaar hard heeft gewerkt om woninginbraken te voorkomen, inbrekers op te sporen en te bestraffen. Omdat in de donkere decembermaand het vaakst wordt ingebroken, wordt de bokaal over deze maand uitgereikt.

De bokaal is vernoemd naar Harm Alarm, het symbool van de landelijke campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’. De jaarlijks te winnen bokaal werd voor de vierde keer uitgereikt.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook