Weekblad deGouda digitaal

Politie hield Donkere Dagen Controle

De politie heeft vrijdag 21 november samen met een aantal partners een zogenoemde 100% controle gehouden in de gemeente Zuidplas. Deze  actiedag is onderdeel van het Donkere Dagen Offensief en heeft tot doel het terugdringen van High Impact Crimes, zoals woninginbraken en overvallen.
Samen met de Landelijke Eenheid, RDW, gemeente, Belastingdienst, het ID College, Arriva en de Nederlandse Spoorwegen werd er preventief gecontroleerd op woninginbraken, verkeer, openbaar vervoer, alcohol en openstaande schulden en/of boetes. De controles begonnen om 16.00 uur en duurden tot de volgende ochtend 04.00 uur.
Er werd gebruik gemaakt van drie ANPR-voertuigen. Twee ANPR-voertuigen stonden opgesteld op de Rijksweg A20, ter hoogte van tankstation de Vink en de oprit Moordrecht en de derde stond op de N219.

ANPR
De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.
ANPR werkt als volgt. Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd.
De ANPR wagens scanden in totaal 11.000 voertuigen.

Belastingdienst
De Belastingdienst heeft € 9.655 ter plaatse geïnd wegens openstaande belastingschulden. 35 voertuigen zijn in beslaggenomen, waarvan er 15 direct zijn afgevoerd.
Er zijn door de politie 200 processen-verbaal uitgeschreven voor snelheid. Drie rijbewijzen werden ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid was 184 km/uur waar 120 km/uur is toegestaan.
Er werden 4 personen aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Hierbij werden 1 nepvuurwapen, 3 stroomstootwapens, 2 steekwapens en 2 bussen pepperspray aangetroffen. Een persoon werd aangehouden op basis van de Opiumwet. Daarnaast werd van diverse personen kleine hoeveelheden drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Alcoholcontrole
Het Verkeershandhavingsteam van de politie eenheid Den Haag hield tevens een alcoholcontrole op de N456 in Moordrecht tussen de A12 en de A20. Hier moesten 997 bestuurders een blaastest afleggen. Er werden geen processen-verbaal geschreven.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl