Weekblad deGouda digitaal

Politie inde in oktober in Gouda boetes

#Gouda – De politie in Gouda heeft in de maand oktober voor bijna 19.000 euro aan openstaande boetes geïnd. 15 personen werden aangehouden voor in totaal 433 dagen. Opvallend is dat daarvan twee personen voor samen 310 dagen in aanmerking kwamen.

Een man moest nog ruim 28.000 euro betalen, maar kon dat niet en werd voor 180 dagen ingesloten. Hetzelfde gebeurde een andere bewoner in Gouda. Hij kon de 22.000 euro niet betalen en moest 130 dagen zitten. Overigens blijven, na de hechtenis, de openstaande vorderingen nog staan.
Deze week is de politie-eenheid Den Haag aan de beurt in een landelijke estafette-actie waarin de politie extra aandacht besteed aan het innen van openstaande boetes en -gevangenisstraffen. Deze actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. ‘Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen’, aldus de politie.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl