Weekblad deGouda digitaal

Post-pandemie-mode in Gouda: licht, wijd, comfy

Gouda – Spring is in the air! De eerste lentebomen staan in bloei, de HEMA verkoopt alweer zwembroeken en ’s ochtends is het lekker vroeg licht. Dat betekent dat de erwtensoep weer een poosje van de menukaart verdwijnt, dat de schaatsen in het vet gaan en dat de winterjas naar zolder verhuist. Laat de lente maar komen!

De nieuwe voorjaarscollecties staan bol van kleur, detail en eigenheid. We nemen je graag mee voor een korte shoppingtrip door het centrum van Gouda!

Lange jurken, broderie en lichte kleuren bij For Style
Bij For Style aan de Nieuwe Markt 17 is de lente al begonnen. Groen, roze, ruches, broderie… als het ligt aan eigenaresse Miranda de Bruijn zijn dát de trends voor dit voorjaar. Miranda: ‘We verkopen ook leuke lange jurken en rokken die je kunt dragen met een grof gebreide trui eroverheen.’ Ook de kleintjes kunnen bij For Style in het nieuwe gestoken worden: ‘Dit voorjaar zie je veel broderie en ruches terugkomen in blousejes of jurkjes voor meiden. De mode voor jongens blijft, als vanouds, stoer en vooral comfortabel.’ Miranda vindt het heerlijk klanten op afspraak helpen: ‘Mensen vinden het fijn er weer even uit te zijn en ik kan ze tijd en aandacht geven.’ Een dame die achterin de winkel aan het passen is beaamt dat Miranda goed werk verricht als personal shopper: ‘Toen For Style helemaal dicht zat, kwam ze bij ons gezin langs met kleding. Onze kinderen vonden het fantastisch gewoon thuis kleding te kunnen passen. Zo handig!’

De Zaak van de Laak: wijd, comfy en bewust
Harry Trel en Monique van de Laak, eigenaars van De Zaak van de Laak aan de Lange Tiendeweg 33, herkennen de trends die zijn voortgekomen uit de coronacrisis. Monique: ‘Veel mode is wijd, soms op het oog zelfs een beetje vormeloos. Op dit moment hechten we veel waarde aan comfortabele mode.’ In de zaak hangen de rekken vol met aardetinten, pastels en breisels, maar ook met heel veel kleding die langer dan een seizoen draagbaar is. Monique: ‘Veel van onze klanten kiezen er bewust voor minder te kopen: ieder seizoen één mooi, tijdloos item dat volgend jaar nog net zo draagbaar is.’ En voor de heren? Harry: ‘De herenmode blijft vaak wat constanter, en grijs en donkerblauw verdwijnen nooit uit het beeld. Je ziet wel dat groen nu wat meer in kleding voorkomt, en we verkopen ook meer ‘sweatmode’. Voor de heren is nog een trendy en grappig item te koop in de winkel: bij je overhemd kun je een mondkapje kopen in dezelfde stof.

Stoer, lief en een beetje rebels bij Goud & Tijd
Ze hadden hun deuren net geopend, of moesten deze alweer sluiten: Vincent en Christiaan Atres van juwelierszaak Goud & Tijd aan de Kleiwegstraat 25 hebben zich vorig jaar vlak voor de eerste lockdown gevestigd in Gouda. Ze verkopen horloges en sieraden, maar verrichten ook maatwerk met reparaties. Wat zijn op dit moment de trends als het gaat om het dragen van accessoires? Vincent: ‘We hebben een mooie nieuwe collectie van Rebel & Rose. Je ziet dat armbanden dit jaar iets smaller en daarmee iets soberder zijn dan vorig jaar.’ De armbanden van Rebel & Rose, het merk waarvoor Danny Vera als boegbeeld fungeert, bestaan uit ‘beads’ (kralen) van natuursteen, gecombineerd met stoere elementen zoals een kleine kraal in de vorm van een skull of een leeuwenkop. Een hele rits aan je arm geeft je een stoere, rock ’n roll-uitstraling en bovendien zijn de kleuren van de kralen goed te combineren met allerlei outfits.

Klassiek of modern bij ’t Matelootje
Misschien niet het eerste wat bij je opkomt, maar met een hoed kun je de show stelen tijdens je eerstvolgende bruiloft, doop of vakantie! Hoedenhuis ’t Matelootje aan de Lange Tiendeweg 90 verkoopt ze werkelijk in alle soorten en maten: van muts tot regenhoed en van baret tot bruidshoed. Met zomerse dagen in het verschiet flaneren heren straks bijvoorbeeld over de Goudse markt met een klassieke Panama-gleufhoed, maar ook dames (jong en oud!) kunnen verrassen met een stoer of modern hoofddeksel. Stel je het eerstvolgende bruiloftsfeest voor met een schattig ‘Megan Markle’-dophoedje of met een sjiek exemplaar met een enorme rand. Jacqueline, mede-verantwoordelijk voor in- en verkoop bij ‘t Matelootje: ‘Voor de zomer verkopen we ook hoeden met zonbescherming. Superhandig om verbranding tegen te gaan.’ Leuk detail: het hoedenhuis heeft een eigen hoedenmaker die ook maatwerk levert en de hofdames dragen met Prinsjesdag regelmatig hoeden van ’t Matelootje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl