Weekblad deGouda digitaal

Primeur voor The Gouda Shop

Gouda – The Gouda Shop aan de Lange Tiendeweg heeft wederom een primeur te pakken. Deze keer betreft het zelfs een Europese primeur. The Gouda Shop is de eerste winkel in Europa waar het nieuwe gezelschapsspel “Rats to Riches”, uitgegeven door het Britse Accentuate, te verkrijgen is.

Rats to Riches is een strategisch spel voor 2 tot maximaal 5 spelers (min. leeftijd 8 jaar). Het doel is om zo snel mogelijk 100 Swindle bij elkaar te verkrijgen. De speler die dat als eerste bereikt, heeft gewonnen. Hoe win je? Door slim en vooral strategisch te spelen.
Uiteraard is er kaas. Er zijn blokjes rode, blauwe en groene kaas, die ingezet kunnen worden om kaarten te kopen.

Er is ook een gouden Big Cheese, dat kan elke ronde iemand anders zijn. Het feit dat dit spel draait om kaas, is wat ertoe heeft geleid dat The Gouda Shop deze geweldige
primeur heeft. ”Want hoe passend is het, dat dit spel vanuit Gouda, kaasstad bij uitstek, Europa gaat veroveren!” zegt Tessa van Breda , eigenaresse van de winkel.

”Wij speelden het spel natuurlijk zelf eerst met vrienden (enorme bordspel fanaten) en hun
reacties waren erg positief. Stefano zei: Dit is een constant veranderend spel. Een goed mengsel van tactiek en geluk, waar je het ene moment elkaar kunt helpen en het andere moment van elkaar kunt afpakken”

Rats to Riches won op 29 augustus jl. de prestigieuze gouden medaille tijdens de Toy Shop UK Independent Toy Awards 2019. ‘Best board game 2019’

”Het spel is nu te zien in onze winkel en wij nemen bestellingen aan. We verwachten eind oktober te kunnen leveren”.

The Gouda Shop is gelegen aan de Lange Tiendeweg 96.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl