Weekblad deGouda digitaal

Promen nu ook Fairtrade deelnemer

Gouda – Promen is toegetreden tot de deelnemers aan Fairtrade. Dit betekent dat in het bedrijf fairtrade thee en binnenkort ook koffie wordt geschonken en dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat.

Promen is werkzaam op het gebied van de sociale werkvoorziening en re-integratie. Het heeft vestigingen in Gouda en Capelle aan den IJssel. Tot het werkgebied behoren de gemeenten Gouda, Capelle, Waddinxveen, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Alphen aan den Rijn en Zuidplas. Bij Promen werken ruim 1300 mensen, van wie 100 stafleden. Het bedrijf biedt arbeidsplaatsen op de terreinen groenvoorziening, schoonmaak, administratie, productie en logistieke diensten.

“In Gouda zijn mensen van Promen bijvoorbeeld werkzaam in het Huis van de Stad in de schoonmaak en de catering”, aldus directeur Frank Rossel. “Wij bieden werk aan mensen met drie soorten beperkingen: “mensen met een verstandelijke beperking met een laag IQ, mensen met een gewone stoornis en mensen met een fysieke beperking, bijvoorbeeld na een hartaanval of een hersenbloeding. Wie onder de sociale werkvoorziening (SW) valt, heeft garantie op werk.”

Volgens Frank Rossel krijgt een onderwerp als duurzaamheid ook veel aandacht bij Promen. “We hebben ecologische toiletten, papier wordt hergebruikt en we hebben overal led-verlichting. Inmiddels hebben we zonnepanelen aangevraagd, waarmee we ook stroom zouden kunnen leveren aan woningen in onze omgeving.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl