Weekblad deGouda digitaal

Raadsmeerderheid voor aankoop Koudasfalt terrein

Gouda – Een ruime meerderheid van de Goudse gemeenteraad is voor aankoop van het Koudasfalt terrein. Dat bleek woensdagavond 20 januari tijdens het debat van de raad over het voorstel van B&W om over te gaan tot aankoop van de grond van de voormalige asfaltfabriek van Koudasfalt aan de Gouderaksedijk.

De CDA-fractie ‘worstelt’ met het voorstel, zei Teun Hardjojo. Hij vroeg zich af of er geen addertjes onder het gras zitten. Hij vindt de nu afgesproken verkoopprijs ‘onwaarschijnlijk laag’. En dat terwijl de verkopende partij KWS volgens hem bekend staat als iemand die goed op de centen let. De exacte vraagprijs heeft het college uit strategische overwegingen nog niet bekend gemaakt.

Tijdens de debatten vorig jaar toonde Gouda Positief zich zeer kritisch tegenover de voorgenomen aankoop. Johan Weeber liet gisteravond weten dat zijn partij nu positief staat tegenover een aankoop. Gouda Positief ziet nu vooral voordelen. Het is met name de lage prijs die aanspreekt.

Blij met aankoopprijs Koudasfalt terrein

Michhel Klijmij, fractievoorzitter van Groen Links is blij met de afgesproken aankoopprijs. Het is voor een prikkie”. Mocht het GOUDasfalt niet lukken om een sluitende businesscase te krijgen, dan zal het geen probleem zijn om de grond aan een andere gegadigde aan te bieden, zo verwachtte hij.

Uitgesproken tegenstander van de aankoop is de SP, die van mening is dat de gemeente te veel financieel risico loopt. Hans van Dijk betreurt het dat de Verbinding niet in de gelegenheid is geweest haar plannen te presenteren. De SP is van mening dat dit een financieel interessant plan is. De SP liet verder weten te overwegen een amendement in te dienen om daarmee ‘verplichte’ samenwerking tussen GOUDasfalt en de Verbinding te realiseren. Ook van de kant van Gouda’s 50+, de PvdD, en SGP kwamen kritische kanttekeningen.

GOUDasfalt en de Verbinding

Meerdere fracties lieten weten dat samenwerking tussen GOUdasfalt en de Verbinding een meerwaarde kan opleveren. Beide initiatieven werden opgeroepen met elkaar in gesprek te gaan.

Het burgerinitiatief  stichting GOUDasfalt  wil op het voormalige bedrijventerrein aan de Hollandsche IJssel evenementen, recreatie en wat woningbouw realiseren. Het tweede burgerinitiatief de Verbinding heeft ook plannen voor dit gebied en al een commerciële partij gevonden die wil investeren in de plannen. Bijna alle partijen hadden lof voor de wijze waarop GOUDasfalt het afgelopen jaar plannen heeft gemaakt voor de ontwikkeling van het terrein. En velen zien ook de meerwaarde voor de stad.

De besluitvormende vergadering over de aankoop van het terrein vindt plaats op 3 februari.

 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl