Weekblad deGouda digitaal

Rabobank Sponsorfietstocht was zonovergoten en gezellig

Gouda – Het was genieten geblazen bij de Rabobank Sponsorfietstocht op 30 juni. Lekker een dagje fietsen in een mooie omgeving en tegelijk geld verdienen voor je favoriete vereniging. En het weer was fantastisch. Ruim 2.850 deelnemers van 128 verenigingen, jong en oud, volbrachten de tocht. Zij verdienen ieder vijf, tien, twintig of vijfentwintig euro voor hun vereniging.

De vijf verenigingen die het meeste geld voor hun clubkas bij elkaar hebben gefietst ontvingen maandag 9 juli een cheque van Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Gouwestreek. Het gaat om:
– Zwem-en Waterpolovereniging Van Vliet-Barracuda uit Zuidplas 960 euro
– Stichting ouderinitiatief de Zuidplas 1.030 euro
– Schaatsclub SC Gouda 1.060 euro
– Goudse Ren- en Tour Club Excelsior 1.310 euro
– Korfbalvereniging IJsselvogels uit Zuidplas 1.945 euro

Rabobank Gouwestreek draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. Daarom organiseerde zij voor de tweede keer de Rabobank Sponsorfietstocht waarmee alle lokale verenigingen en stichtingen een bijdrage voor hun clubkas bij elkaar kunnen fietsen. Voor iedereen die de tocht uitrijdt, stort Rabobank Gouwestreek vijf, tien, twintig of vijfentwintig euro, afhankelijk van de lengte van de route, in de kas van die vereniging. Sommige clubs verdienen zo vele honderden euro’s.

Een gezellige, actieve dag

De sfeer zat er al meteen goed in. Op alle startplaatsen was er gezellige muziek en stroomde de deelnemers binnen. Mensen fietsen voor uiteenlopende doelen. Dat bleek wel uit de grote hoeveelheid en diversiteit aan deelnemende verenigingen: sportclubs, natuurverenigingen, welzijnsorganisaties, iedereen was er voor zijn eigen goede doel.

Samen iets voor elkaar krijgen

Misschien vat Van der Wel het beste samen waar het bij de Rabobank Sponsorfietstocht om draait: “Het idee erachter, dat is pas leuk. Je krijgt geld, maar je moet er wel iets voor doen. En dat moet je samen voor elkaar krijgen. De Sponsorfietstocht brengt mensen bij elkaar. Dat maakt de dag zo bijzonder”.

Een verslag van de Rabobank Sponsorfietstocht is gepubliceerd op:
https://sites.rabobank.nl/sponsorfietstocht2018/modules/product/actiesites/homepage/default/?ItemId=17348&OriginalItemId=17346
Daar staat ook een overzicht van alle deelnemende verenigingen en stichtingen i.c.m. het verdiende sponsorgeld en zeer binnenkort een video-impressie van de dag.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl