Weekblad deGouda digitaal

Rainbow editie Club DGS tijdens  Goudse Regenboogweek

Gouda – Begin oktober organiseert Regenboog Alliantie Gouda in het kader van Coming Out Day de Regenboogweek: Een reeks events gericht op zichtbaarheid van de LHBT+ gemeenschap. Een samenwerking met De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda heeft onder andere geresulteerd in een speciale Rainbow Editie van Club DGS op zaterdag 3 oktober met niemand minder dan Dolly Bellefleur als hoofdgast. Voor het eerst in Gouda!

Rainbow editie club DGS
Club DGS is een avondvullend entertainment concept waarbij bezoekers plaatsnemen aan een eigen tafel op het toneel van de grote zaal en zich laten verrassen door heerlijke gerechten of BorrelBites afgewisseld met muzikale, theatrale acts. Speciaal voor de Rainbow Editie op 3 oktober komt Dolly Bellefleur, het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma, naar Gouda.

Al dertig jaar trekt Dolly als ‘Frau Antje van het verkeerde kantje’ door ons kikkerlandje en vraagt op haar geheel eigen wijze aandacht voor mensenrechten in het algemeen, en de acceptatie van LHBT+ in het bijzonder. Voor haar tomeloze inzet voor de emancipatiestrijd van LHBT+ werd dit jaar door COC Nederland de Bob Angelo Penning aan Dolly uitgereikt. Begeleid door haar vaste klaviervirtuoos Kees van Zantwijk trakteert ‘beauty with brains’ Bellefleur de bezoekers van deze speciale Rainbow Edition van Club DGS op roze strijdliederen, ondeugende smartlappen en literaire luisterliedjes. Maar aangezien Dolly bekend staat om haar hilarische improvisaties, weet je eigenlijk nooit wat er gaat gebeuren…

Samen sterk
Er zijn meer events tijdens de Regenboogweek in samenwerking met De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. Op 2 oktober is dansgezelschap Shifft te zien in de schouwburg, met danser Robin Nimanong. In Cinema Gouda wordt op 7 oktober de film ÉTÉ 85 vertoond, met voor alle bezoekers een glas roze bubbels. Het volledige programma van de Regenboogweek is binnenkort terug te vinden op: www.regenboogalliantie.nl

Tickets
Tickets voor de events in De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda zijn verkrijgbaar via  www.goudseschouwburg.nl en/of www.cinemagouda.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl