Weekblad deGouda digitaal

Ramadan in het Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – Het Groene Hart Ziekenhuis besteedt ook dit jaar aandacht aan de ramadan. Zaterdag 27 mei begint voor de meeste moslims de vastenmaand. Het GHZ zal na zonsondergang  alle moslimpatiënten die tijdens de ramadan in het ziekenhuis verblijven een vegetarische soep serveren. Het ziekenhuis heeft ook speciaal voor de ramadan gebedsruimtes ingericht. Hier krijgen de patiënten maar ook de bezoekers en medewerkers de gehele periode de gelegenheid om in alle rust te bidden.

Iedere patiënt zal samen met zijn of haar behandelende arts de overweging maken tussen de medische verantwoordelijkheid en de religieuze plicht van de patiënt. De gebruiken gedurende de ramadan kunnen het genezingsproces vertragen of zelfs stilleggen. Een arts kan daarom adviseren om de religieuze verplichtingen op een andere manier te volgen.

Suikerfeest
De ramadan wordt afgesloten met het traditionele Suikerfeest. Dit gebeurt met allerlei verschillende lekkernijen. Alle opgenomen patiënten worden dan getrakteerd op een traditionele muntthee en allerlei zoetigheden.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl