Weekblad deGouda digitaal

Ramadan in het Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) besteedt ook dit jaar weer aandacht aan de Ramadan. Op donderdag 23 april start voor de meeste moslims de vastenmaand. Het GHZ respecteert iedereen in zijn/haar geloof of levenswijze en waar dat kan wordt er rekening gehouden met persoonlijke wensen. In verband met het coronavirus (COVID-19) gelden er echter wel een aantal maatregelen.

Regels en gebruiken
De regels en gebruiken gedurende de Ramadan kunnen het genezingsproces van een gelovige moslimpatiënt vertragen of zelfs stilleggen. Tijdens de Ramadan maken patiënten samen met hun behandelend arts een afweging tussen de medische verantwoordelijkheid van de arts en de religieuze plicht die een patiënt voelt. De arts kan adviseren om op andere wijze aan de religieuze verplichtingen te voldoen.

Maatregelen coronavirus (COVID-19)
In verband met het coronavirus (COVID-19) is de gebedsruimte gesloten tot (in ieder geval) 1 juni. Om verspreiding van het virus te voorkomen mogen patiënten maximaal één bezoeker per dag ontvangen tussen 18.00 en 20.00 uur. Op de Corona-afdelingen mag geen bezoek ontvangen worden.

Het vasten en het Suikerfeest
Tijdens de Ramadan is het voor moslimpatiënten in het GHZ mogelijk om na zonsondergang een vegetarische soep geserveerd te krijgen. Traditioneel wordt de Ramadan afgesloten met het Suikerfeest of het Id-al-Fitr.
Dan serveert het GHZ voor alle opgenomen patiënten een traditioneel glaasje muntthee met lekkere zoetigheden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl