Weekblad deGouda digitaal

Reederij de IJsel in de maand november

November is de maand van afsluiten en beginnen. De zomer is definitief voorbij en de voorbereidingen voor de winter worden getroffen. Dit gaat er allemaal gebeuren bij Reederij de IJsel in de maand november.

In de herfstvakanties verzorgden de schippers en gidsen van Reederij De IJsel de laatste historische rondvaarten door de Goudse grachten van dit seizoen.  Nu is er even een adempauze voor de trekschuiten Jan Salie en de Jan Kordaat, na een druk seizoen. Even, want binnenkort moeten de schepen weer aan de bak. In de kerstvakantie zijn er weer de jaarlijkse wintertochten door de Goudse grachten met glühwein en warme chocolademelk, maar daarna gaan de schepen enkele maanden in winterslaap of aan wal voor groot onderhoud.

Nieuwe vloten

Inmiddels telt de ‘vloot’ drie schepen, Den Onthaestingh plus twee authentieke trekschuiten, de Jan Salie en de Jan Kordaat. En de volgende uitbreidingsplannen liggen alweer klaar. Drijvende kracht(en) van de stichting is de groeiende groep van vrijwillige schippers, gidsen, techneuten en andere maten. “Zonder hen zou de rederij nergens zijn. En het zijn nog aardige lui ook”, besluit Wim lachend.

Uitluidtocht


Niets is de schippers en gidsen van de rederij te veel om het de gasten naar de zin te maken gedurende het lange vaarseizoen. Aan het einde van het seizoen worden zijzelf verwend door de rederij. Dit jaar werd het seizoen uitgeluid met een trekvaart met den Onthaestingh, gejaagd door twee stoere belzen. Het was weer ouderwets gezellig! Niets is de schippers en gidsen van de rederij te veel om het de gasten naar de zin te maken gedurende het lange vaarseizoen. Aan het einde van het seizoen worden zijzelf verwend door de rederij. Dit jaar werd het seizoen uitgeluid met een trekvaart met den Onthaestingh, gejaagd door twee stoere belzen. Het was weer ouderwets gezellig!  

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl