Weekblad deGouda digitaal

Regenboogvlag Huis van de Stad

#Gouda – In heel Nederland worden op 12 oktober, rondom Coming-Outdag, Regenboogvlaggen gehesen. Deze dag benadrukt dat iedereen zichtbaar zichzelf kan en mag zijn. Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Wethouder Niezen hijst om 9.00 uur samen met D66-raadslid Zouhair Saddiki de Regenboogvlag van het Huis van de Stad.

“Gouda is ‘jezelf zijn’ met de Regenboogvlag op Coming Out Day. Een belangrijke dag om uit te dragen dat je trots bent op jezelf, ongeacht wie je bent en dat ook te kunnen uitdragen. Met Coming-Outdag wordt de diversiteit aan identiteiten, van cultureel tot geaardheid, gevierd. Deze dag benadrukt dat iedereen zichtbaar zichzelf kan en mag zijn. Gelovig of niet, man of vrouw, jong of oud. De regenboogvlag is het beeldmerk van verdraagzaamheid en zou naadloos bij de Gouda’s historie en trots passen.” Dat schreef het Goudse raadslid Zouhair Saddiki eerder in een column.

Het Goudse college van B en W vindt dit een initiatief dat past bij Gouda met een geschiedenis van verdraagzaamheid en pluriformiteit. Het volgt het advies van Sassiki dan ook op en hijst maandag deze vlag.

regenboogvlag 2

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl