Weekblad deGouda digitaal

Regiokampioenschappen turnen in Waddinxveen

Zaterdag 25 januari worden in de Turnzaal en Sportzaal van TOOS Plaza in Waddinxveen de Regiokampioenschappen voor jongens en heren turnen gehouden. Uit alle windstreken van Zuid Holland komen de beste turners naar Waddinxveen om een plaats te verdienen op het podium.
Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en gastvereniging Jazzdans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 200 turners mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turners kunnen zich Provinciaal kampioen noemen. Tijdens de wedstrijd moeten de jongens turnen op de vloer, voltige, rekstok, brug, ringen en sprong. De jongens komen uit in de nivo’s; 2e, 3e, 4e en 5e divisie. De meeste jongens trainen tussen de 1 en 5 uur per week.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in vier wedstrijden. De eerste wedstrijd begint om 7.45 uur, de tweede wedstrijd om 11.00 uur, de derde wedstrijd om 14.15 uur en de laatste wedstrijd om 17.30 uur. Vanuit TOOS doen zes turners mee aan deze wedstrijd, namelijk Davey Qualm, Wouter de Jong, Nils Eriks, Steijn Verhorik, Rik Tijhuis en Victor Moons. Voor toegang wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl