Weekblad deGouda digitaal

Rennen voor het goede doel tijdens de Goudse Singeloop

Gouda – In de ochtendshow Goodmorning Sunshine op GoudaFM met Jeroen en Jurgen Kok was Ruud van Eck te gast. De 47-jarige Rotterdammer neemt dit jaar het stokje over van Theo Meijerink die 30 jaar lang de Goudse Singelloop organiseerde.

Het begon van van Eck toen hij de 40 passeerde en meer wou doen voor de mensen in zijn omgeving. ”Ik reed langs het voetbalstadion ‘de Kuip’ in Rotterdam en kwam met het idee om de Kuip Run te organiseren”. Met zijn bedrijf In de Running kwam hij op het idee om samen met  Perry Bakker van Epic Sport & Business run-charity events te organiseren. ”Zo werd de naam EPICinderunning in het leven geroepen” aldus van Eck.

EPICinderunning werkt samen met onder andere Dirk Kuyt Foundation, Feyenoord Foundation Fun Run, PSV Fun Run Foundation en 10 van Noordwijk met Edwin van de Sar.

Dit jaar zullen de mannen voor het eerst De Goudse Singelloop voor hun rekening nemen. ”Er zullen wat meer activiteiten plaats vinden waaronder op de Markt in Gouda”. ”Zo komt er een klimmuur en een sprint moment ‘hoe snel ben ik op 30 meter”.

Er doen talloze bedrijven mee waaronder Drinkwaterbedrijf Oasen. ”Naast dat Oasen zelf mee loopt met het bedrijf geven zij ook in samenwerking met De Goudse alle kinderen een water bidon”. 

Goede Doel
Het goede doel is Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Hier worden kinderen behandeld met kanker. ”Het einddoel is voor ons 10.000 euro. Wij zitten op dit moment op zo’n 7.000 euro en De Goudse zal die dag ook nog met een verrassing komen”. 

Iedereen kan doneren via de website https://www.singelloop.nl/goed-doel/ 

Luister het interview terug vanaf 1:30:00

V.l.n.r. Jeroen Kok, Ruud van Eck en Jurgen Kok

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl