Weekblad deGouda digitaal

Riverdale Festival keert terug

Gouda – De datum voor Riverdale Festival in 2020 is bekend. Op 30 mei keert het festival terug en kaartjes gaan binnenkort al in de verkoop. De locatie blijft nog even een geheim.

Na twee succesvolle edities keert Riverdale Festival terug in Gouda. Riverdale Festival is hét dancefestival van Gouda en omstreken. Bij elke editie lijkt het festival te groeien en ook in 2020 neemt de organisatie grote stappen. De nieuwe locatie is dan wel geheim maar één belofte wordt al gemaakt; Riverdale Festival keert terug naar de rivier.

Nieuwe locatie
“Sinds onze eerste editie zijn we al op zoek naar een goede thuisbasis. Een plek in Gouda waar we een paar jaar het festival kunnen organiseren; ergens waar we de mogelijkheid hebben om te groeien. De afgelopen jaren dachten we thuisbasissen gevonden te hebben; tot we die in hetzelfde jaar nog ontgroeide. Dus of we hem nu wel gevonden hebben durf ik niet meer te zeggen, maar ik denk dat we in de buurt komen.” Lacht Thomas de Boer, Productieleider van Riverdale Festival. De keuze om van locatie te wisselen kwam volgens Thomas als een noodzaak:  “Wij konden voor 2020 geen zekerheid krijgen over het terrein; het terrein aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde staat actief in de verkoop en kan elk moment verkocht worden. Daarnaast was het niet ideaal. Het lag wel op een perfecte plek en we zaten weinig mensen in de weg maar de omgeving en de ondergrond lieten te wensen over.”

“Nu hebben we echt een mooie plek gevonden waar we ons ei kwijt kunnen, waar onze bezoekers nog steeds met gemak naar toe kunnen fietsen en waar meer ruimte is. We hebben zelfs een beetje natuur tot onze beschikking. Ik vind het een topplek; we houden hem alleen nog even geheim.”

Kaartverkoop
Volgens de organisatie zou de kaartverkoop snel van start moeten gaan. “Volgende week zullen bezoekers, die bij vorige edities een kaartje hebben gekocht, al een mailtje ontvangen om kaartjes te kunnen kopen. We geven hiermee onze trouwe bezoekers de kans eerder en goedkoper een kaartje te bemachtigen dan de rest.” Zegt Gerben Roskam, organisator van Riverdale Festival. “Dit hebben we vorig jaar ook gedaan en deze kaarten waren in no-time uitverkocht. Niet te lang wachten dus.”

Programma?
Ondertussen staat het Facebook evenement online en heeft de website, Instagram en Facebook van het festival al een facelift gehad maar over meer informatie is de organisatie nog mysterieus. “De komende weken en maanden zal er steeds meer informatie verschijnen. We hebben onwijs gave plannen en bezoekers weten onderhand wat ze van ons kunnen verwachten. Er zal weer genoeg te dansen zijn op Urban en Techno muziek. Maar met een beetje geluk vloeit er dit jaar iets nieuws bij het festival naar binnen.”

Zet 30 mei dus alvast in je agenda en volg de kanalen van Riverdale Festival om op de hoogte te blijven. Als we de organisatie moeten geloven wordt het weer een feest dat je niet mag missen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl