Weekblad deGouda digitaal

Robin van Wezel pakt zilver en brons op EK Karate Denemarken

#Gouda – Op 25-27 september 2015 vond het Europees Kampioenschap Karate plaats in Holstebro, Denemarken. Robin van Wezel uit Gouda kwam op dit 17 landen tellend toernooi uit voor Nederland op het onderdeel kumite (gevecht) in de categorie 10-11 jaar – 35 kg individueel en 10-11 jaar landenteam open klasse. In de individuele klasse wist Robin de zilveren medaille te bemachtigen na een reeks ongeslagen wedstrijden en een spannende finale waarin ze gelijk eindigde met haar opponent. Helaas kreeg zij het verlies door de regel wie als eerste het punt scoort, wint bij gelijke stand.

Op het onderdeel landenteams wist zij samen met haar team de bronzen medaille binnen te halen. Ook hier verloor zij geen enkele partij.Nederland eindigde op dit EK als 2de achter thuisland Denemarken op de medaillespiegel met maar liefst 26 medailles.

Een hele prestatie, wetende dat Robin in Gouda traint bij Budo Top Nederland. Hier beoefent zij zowel kumite(gevecht) als kata(schijngevecht). Daarnaast traint Robin ook aktief kumite bij het Regioteam Zuid-Holland en is zij lid van Karateschool Fightin Nabil in Amsterdam en Ede. Maar haar thuisbasis ligt in Gouda onder leiding van Sayra Aarts. Sayra is de eerste Nederlandse ooit die voor Nederland een medaille haalde bij kata (schijngevecht) op het EK junioren in Italie in 2008.

Budo Top Nederland is een vrij jonge karatevereniging waar op hoog niveau wordt getraind. Dit is terug te zien in de prestaties en resultaten van de talenten die deelnemen aan zowel nationale- als internationale wedstrijden en het Nederlandse Kampioenschap.

robin karate

Zilveren medaille EK 2015

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl