Weekblad deGouda digitaal

Romi en Di Gojim in Concordia Haastrecht

De samenwerking tussen klezmerband Di Gojim en de Portugese-Masaï zangeres Romi Anauel zorgt voor een zinderende Mediterrane sfeer. Voor ‘Klez-sur-Mer’ zijn nieuwe composities geschreven, gebaseerd op melodieën uit Romi’s moederland. De klezmer wordt hierdoor pittig gekruid met fado, jazz manouche, tango en een onmisbaar snufje zigeunermuziek.
In december 2013 waren beide try outs van Romi & Di Gojim in Gouda Studio’s uitverkocht. Zij die misgrepen, nogmaals willen luisteren of nieuwsgierig zijn geworden, kunnen op vrijdag 24 januari de voorstelling ‘Klez-sur-Mer’ bijwonen in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht.

Als tweejarige kleuter ontvlucht Romi Anauel met haar familie de burgeroorlog in Angola. Ze brengt haar jeugd door op het platteland van Portugal. Op 19 jarige leeftijd verhuist ze naar haar droomstad Lissabon. Na werkzaam te zijn geweest als actrice, danseres, model en theatermaker komt ze in contact met muzikanten van de succesvolle groep Terrakota. Ze winnen in 2008 een MTV Music Video Award. Na haar verhuizing naar Barcelona werd Romi al gauw ‘leading lady’ bij ‘Romi and Soldiers of Ra’. Tegenwoordig is zij regelmatig in Amsterdam, waar zij leden van Di Gojim ontmoette.
Di Gojim maakt al bijna 25 jaar furore met een geheel eigen versie van klezmermuziek. Deze muziek is een mix van Oost-Europese volksmuziekstijlen, zigeuner- en Joodse Muziek. Muziek voor feest en bruiloft, maar ook voor de droeve momenten van het leven. Di Gojim wordt internationaal bejubeld en algemeen beschouwd als een van de beste klezmerbands ter wereld. Afgelopen theaterseizoen vierde Di Gojim haar 25 jarige bestaan met ‘Ameezing Klezmer Show”, een muzikale compilatie van hoogtepunten en anekdotes. Zie ook www.digojim.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl