Weekblad deGouda digitaal

Rondleiding Erasmus en het humanisme in Museum Gouda

Gouda-  Museum Gouda brengt een ode aan de humanist Desiderius Erasmus. Op Zotte Zaterdag, dit jaar op vijftien oktober, organiseert het museum een rondleiding langs diverse collectiestukken die met Erasmus en zijn werk te maken hebben.

De rondleiding behandelt diverse collectiestukken die met de beroemde humanist te maken hebben. Het eeuwenoude portretmedaillon uit Klooster Steyn en de moderne textiele buste van Eveline van Duyl zijn enkele voorbeelden uit de collectie die te zien zijn op Zotte Zaterdag.  De rondleiding is te vinden  in de foyer Achter de kerk en start om 14:00 uur.

Klooster Steyn te Gouda
Geboren in de vijftiende eeuw en zoon van een priester.  Al snel werd duidelijk dat Erasmus het klooster in zou gaan om een monnik te worden. In Gouda was hij in zijn jeugdjaren vooral te vinden in het  klooster Steyn. Toch werd al snel duidelijk dat het strenge kloosterleven niets voor hem was. Met zijn in de jaren gevormde grote kennis van Latijn verliet hij het klooster en trok de weide wereld in. Erasmus werd later één van de belangrijkste filosofen en theologen die wij kennen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl