Weekblad deGouda digitaal

Rookverbod bij alle sportaccommodaties van Sport.Gouda

Gouda – Sport.Gouda wordt per 17 april bij al haar eigen accommodaties rookvrij, dat heeft het managementteam besloten. Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen en volwassenen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen, zo vindt men bij Sport.Gouda. De sportorganisatie vindt dat ze in Gouda een voorbeeldfunctie heeft als het gaat om een gezonde leefstijl en ze heeft de ambitie om voorloper te zijn in positieve ontwikkelingen. 

Iedereen is en blijft welkom bij de accommodaties, ook rokers. Maar Sport.Gouda vraagt wel om de terreinen rondom de accommodaties rookvrij te houden en hiermee het goede voorbeeld te geven voor de (jonge) gasten.  De rookvrije zones worden duidelijk aangegeven bij zwembad het Groenhovenbad, sporthal De Mammoet en sporthal De Zebra. Op 17 april, om 9.00 uur, komt wethouder Corine Dijkstra (zorg, ondersteuning & welzijn) de rookvrije zone aftrappen, bij het Groenhovenbad.

Hartstichting: rookvrije sportterreinen
Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Het initiatief van Sport.Gouda sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze  beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl