Weekblad deGouda digitaal

Roparun

Roparun In mijn vrije tijd ben ik enthousiast hardloper. Dit jaar doe ik in het Pinksterweekend mee aan de Roparun. We gaan als team in 48 uur in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam lopen om geld op te halen voor mensen met kanker. Ik loop voor de vijfde keer mee met Steamwork (www.team293-steamwork.nl). Het evenement wordt georganiseerd door stichting Roparun. Een enorme klus, maar de organisatie staat als een huis en de veiligheid gaat boven alles. Toch lopen deelnemers en vrijwilligers risico op een ongeval. Je neemt deel aan het verkeer en de vermoeidheid gaat onherroepelijk een rol spelen.

Je kan dan minder alert worden op gevaar. Voor deze column las ik de algemene voorwaarden van de Roparun. Daar staat in dat de teamcaptain verklaart de organisatie niet aansprakelijk te stellen voor schade van zichzelf of teamleden. Deze uitsluiting van aansprakelijkheid zou ik als letselschadeadvocaat niet letterlijk nemen. Als de organisatie onvoldoende maatregelen heeft genomen om een ongeval te voorkomen, kan zoiets onredelijk zijn. Bij evenementen kan een uitsluiting van aansprakelijkheid minder snel onredelijk zijn.

Maar discussie is altijd mogelijk en pak ik graag op. Voor de beoordeling van de aansprakelijkheid is het heel belangrijk om vast te leggen wat er heeft plaatsgevonden. Bij letselschade tijdens een evenement kan het ook mogelijk zijn meerdere verzekeringen aan te spreken, daar ga ik een andere keer op in. Nu eerst lopen voor het goede doel!

Annelies van Dorp

advocaat letselschade

tel. 0172-427077 

a.vandorp@berntsenmulder.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl