Weekblad deGouda digitaal

Roy Korving, succesvol bokser

Waddinxveen – Een bronzen EK-medaille, vier keer Nederlands kampioen en nummer zeven van de wereldranglijst”, is het antwoord van de 22-jarige Roy Korving uit Waddinxveen op de vraag waar hij het meest trots op is. En de volgende uitdaging staat: de Olympische Spelen. 

Voetballen deed Roy al van kleins af aan. Tot het moment dat hij een langdurige blessure opliep, waardoor voetballen er niet meer in zat. Een hele tijd daagde hij zichzelf uit in de sportschool, maar dat bleek niet avontuurlijk genoeg. “Ik wilde meer uitdaging. Ik ben toen iemand tegengekomen die aan boksen deed. Na een proefles is het allemaal begonnen.”

Boksen kent verschillende categorieën. Zo heb je bijvoorbeeld lichtgewicht boksen, zwaargewicht boksen en ook -superzwaargewicht boksen. Al deze categorieën hebben te maken met het gewicht van de bokser zelf. Roy bokst met zwaargewicht en van belang is dat hij onder de 91 kg blijft. “Persoonlijk heb ik niet veel moeite om op mijn juiste -gewicht te blijven, maar sommige boksers hebben dat wel. Een voedingsschema heb ik daarom ook niet, maar ik doe wel mijn best om gezond en goed te eten.” Toch vindt Roy dat je ook moet genieten van het leven en lekker eten hoort daar voor hem zeker bij. -“Uiteraard lust ik ook hamburgers. -Zeker na een intensief toernooi, dan gaat een vette hap er wel in.”

Ritueel
In de aanloop naar een belangrijke -wedstrijd, zit hij volledig in zijn focus. Soms met drie trainingen op een dag, is het dan ook weleens afzien. “Natuurlijk is het niet altijd leuk. Vaak is het dan verstand op nul en gaan. Alleen dan kom je het verst.” Echter op de dag van de wedstrijd zelf heeft Roy een ritueel. “In de ochtend lichtelijk sporten, want heel de dag op je bed liggen betekent de luie modus. En dat willen we niet. Tot de wedstrijd zelf is het wel je rust -pakken met een korte warming-up. En dan, dan ben je klaar voor the game.”

Steun
Momenteel kan Roy goed leven van het boksen, maar er is een tijd geweest dat dat anders was. “Als je nog niet kan rondkomen van het boksen, is de steun van je naasten heel erg van belang. Er moet genoeg vertrouwen en geloof zijn om iets waar te kunnen maken.” Hij is dan ook blij met hoe zijn ouders en vriendin hem keer op keer weer supporten. “Zodra ik een wedstrijd in Nederland heb, is mijn vader er -standaard bij. In het buitenland gaat dat niet zo makkelijk, maar dan zitten ze altijd trouw voor de livestream. Dat doet goed.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl