Weekblad deGouda digitaal

Royal Goedewaagen ontwerpt de Goudse stadsmok

Gouda – Gouda; bekend om de kaas, de stroopwafels, aardewerk en haar historische gebouwen kent een rijk verleden. Royal Goedewaagen maakt deel uit van deze historie. Met haar 400 jaar is het een van de oudste volksaardewerk fabriek van Europa. In 1610 werd de basis gelegd in Gouda en groeide het bedrijf uit tot een van de grootse pijpmakers.

Inmiddels is het bedrijf in de jaren ‘60 van de vorige eeuw verhuisd naar Nieuw-Buinen (Drenthe). Haar erfenis is nog dagelijks te zien op diverse plekken in Gouda. Een voor veel Gouwenaars bekend stuk is het Tableau de pijproker, gemaakt door Willem van Norden, artistiek leider van Goedewaagen, te zien in het station van Gouda. Vandaag de dag is Royal Goedewaagen nog springlevend en produceert het diverse unieke producten met de stempel van vakmanschap, kwaliteit en creativiteit. Om de historie te verbinden met het hier en nu heeft Simon Lévelt Gouda samen met Royal Goedewaagen een unieke reeks van vijf stadsmokken ontwikkeld.

Annuska van der Nagel van Simon Lévelt Gouda: ‘ We begonnen vorig jaar met 4 stadsmokken, zoals het Stadshuis, de Goudse Waag, de Vrouwetoren en de Visbanken. De Sint Janskerk, volgde als laatste. Een uitdaging volgens de ontwerper, want het langste middenschip moest goed tot zijn recht komen op de stadsmok. De mokken ondervinden 4 stook sessies en worden met de hand met goud luster geschilderd. Elke mok is voorzien van een certificaat. Inmiddels wordt er in samenwerking met Royal Goedewaagen gewerkt aan een nieuwe lijn; van espressokopje tot chocolademelk mok. De nieuwe mokken zullen in 2019 beschikbaar zijn. Deze unieke reeks stadsmokken zijn alleen verkrijgbaar bij Simon Lévelt Gouda; Korte Tiendeweg 22

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl