Weekblad deGouda digitaal

Roze Zaterdag en de Gouwenaar

Gouda – Wat vindt de Gouwenaar ervan dat Roze Zaterdag naar Gouda komt? Weekblad deGouda ging op onderzoek uit.

Nina
“Superleuk, goed dat ze het doen. Ik vind het goed dat er aandacht voor is. Ik ben zelf weleens bij Gaypride geweest (Amsterdam), de saamhorigheid was er erg leuk. Er kwamen zo veel verschillende mensen op af. Ik vond het mooi dat op zo’n dag iedereen met elkaar een praatje maakt en een drankje drinkt. Dat het eens van een andere kant wordt belicht.”

 

 

 

 

 

Manon
“Alles en iedereen is waardevol. Roze Zaterdag gaat over diversiteit en het is toch mooi dat het in Gouda gevierd wordt. Ik hoop dat het hele vriendschappelijke dagen worden. Als je je realiseert hoeveel vrijheid we hebben: dat moet je toch gewoon vieren? Ik hoop verder dat mensen meer los zullen komen van hun achtergrond, dat ze
durven te kiezen.”

 

 

 

 

Jesse
“Het hoort er een beetje bij, bij de samenleving. Ook omdat de groep op veel plekken niet wordt geaccepteerd. Als die mensen een dag krijgen om het te vieren, -waarom dan niet in Gouda? Het is meestal Amsterdam die in de picture staat. Ik vind dat je moet kunnen denken, zeggen en zijn wie je bent. Misschien als meerdere steden het organiseren dat het
(de LHBT groep) meer geaccepteerd wordt.”

 

 

 

 

Wouter
“Ik vind het goed dat het er is. Het is raar, want het is niets nieuws. Feesten van de community zijn er al sinds de jaren ’80. Is het nodig? Ik denk het wel. Ik hoop dat ze het heel toegankelijk houden, ook voor andere mensen. -Mannen in tijgerslip dragen misschien niet bij aan die -toegankelijkheid.” 

 

 

 

 

Hannie
“Ik vind het goed om te proberen dingen te doen die de -tolerantie en verdraagzaamheid verbeteren. Ik vraag me af of je dat op deze manier bereikt. Het feesten mag -eigenlijk wel, maar dit roept bij mensen weerstand op. Je zou -kunnen overwegen om het een iets andere inhoud en benaming te geven.”

 

 

 

 

 

Aart
“Ik vind het een prima initiatief. Er worden overal feesten gehouden en dat dus deze groep het doet vind ik prima. Ik vind het goed dat ze het nu eens in een provinciestad doen. -Amsterdam kennen we wel. Heel goed streven dat het in Gouda wordt gehouden. We zijn (als Gouda) best -kerkelijk en hebben een vrij grote Marokkaans–Nederlandse -community, dus ik vind het goed dat je deze beweging in contact brengt met andere culturen en groepen. Het is goed om te laten zien dat deze mensen de -vrijheid hebben om hun eigen keuzes te maken.”

 

 

 

 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl