Weekblad deGouda digitaal

Opnieuw 4 ton tekort voor vernieuwbouw ´de Ark´

Gouda – De renovatie van het nieuwe gebouw voor basisschool de Ark gaat opnieuw meer kosten dan begroot. De gemeente Gouda had aanvankelijk ruim 4,7 miljoen euro klaargezet voor het grondig renoveren (vernieuwbouw) van het voormalige Driestar pand aan de Clematislaan. In 2017 moest daar al ruim 1 miljoen euro bij. Nu blijkt dat ook dit bedrag niet toereikend is. De gemeente Gouda heeft nu besloten nogmaals 390.000 euro bij te dragen om de begroting sluitend te krijgen.

Het geld is bedoeld voor de verhuizing van basisschool de Ark van hun huidige plek, aan de Jan Luykenstraat, naar de voormalige Driestarlocatie aan de Clematislaan. Tegelijk wordt daarmee ook het Kinderdagverblijf (Kdc) van Gemiva in het gebouw toegevoegd. Om het pand geschikt te maken voor de nieuwkomers wordt het eerst volledig gestript (casco) en naar wens opnieuw opgebouwd. Hiermee wil de gemeente Gouda duurzamer en voordeliger werken dan in een eventuele nieuwbouwsituatie het geval was geweest.

De Stichting Klasse en Gemiva, die de opdracht voor het bouwproject hebben gegeven, stuitten recent op het nieuwe tekort. Om het project toch te kunnen uitvoeren hebben zij aangeklopt bij de gemeente Gouda. Die heeft gisteren besloten om 390.000 euro bij te dragen aan het project. Het is nog onduidelijk wanneer de school het gebouw in gebruik zal kunnen nemen.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl