Weekblad deGouda digitaal

‘Samen maken we Gouda’

Gouda – De gemeente van Gouda wil de stad nog prettiger maken om in te wonen en aantrekkelijker maken voor bezoekers om naar onze stad te komen.  Meer dan voorheen ondersteunt de gemeente initiatieven van burgers. “De stem van de burgers wordt steeds belangrijker” , meldt wethouder  Jan-Willem van Gelder tijdens het persgesprek.

Het plan is om dit te gaan doen door middel van vier stappen. Burgers meer betrekken, luisteren  naar initiatieven van burgers, de leuke gebeurtenissen in Gouda met elkaar delen en met zijn alle bijeenkomen om alle doelen en ambities concreet te maken.

Projecten
De samenleving verandert, daarom zet de gemeente zich  meer in voor samenwerking met de inwoners. Het programma: kracht van de samenleving levert voor de inwoners en ambtenaren verschillende projecten op. Een van deze projecten is de verbetering van de Vogelbuurt. Samen met burgers is er gekeken naar (sociale) problemen die in de wijk spelen. Zo vervangen ze nu de riolering en verhogen ze de straat.

Inspraak
“We willen geen strenge bovenmeester zijn, maar juist een behulpzame partner”, vertelt Van Gelder. In elke verandering die voor de inwoner van Gouda van toepassing is, moet zij inspraak kunnen hebben. “We willen de successen van Gouda met zijn alle kunnen vieren, maar als het nodig is moet ook zeker de vinger op de zere plek worden gelegd”, benadrukt de wethouder. Het wantrouwen van beide partijen moet worden verkleind.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl