Weekblad deGouda digitaal

Samen straat vegen op Nieuwjaarsdag

Gouda – Op Nieuwjaarsdag ligt er in Gouda tussen de 10.000 en 15.000 kilo vuurwerkafval op straat. De gemeente Gouda roept haar inwoners daarom op om deel te nemen aan de actie Nieuwjaarsvegen en vraagt iedereen om 12.00 uur met een bezem, veger en blik de straat op te gaan.

Van al het afgeschoten vuurwerk, valt zo’n negentig procent vlakbij weer op de grond. Een deel daarvan komt in het water of in de riolering terecht en meer dan twintig procent blijft liggen op de stoep.

Nieuwjaarsvegen

Bewoners worden daarom opgeroepen mee te doen met nieuwe traditie van Nederland Schoon: Nieuwjaarsvegen. De gemeente Gouda stelt hiervoor gratis vuurwerkafvalzakken beschikbaar, zolang de voorraad strekt. Deze kan men tot en met 31 december afhalen bij de balie van het Huis van de Stad of het afvalbrengstation van Cyclus aan de Goudkade 23. En vanaf 29 december ook bij diverse vuurwerkverkooppunten in Gouda, zoals Luxen (Rozendaal 5), GoudVuur (Nijverheidsstraat 2) en Hoogeveen Fietsbeleving (Goudvlinderstraat 2-4). Het is ook mogelijk gewone afvalzakken te gebruiken. De vuurwerkresten kunnen na afloop in de grijze container of de ondergrondse container.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl