Weekblad deGouda digitaal

Samenloop voor Hoop: het verhaal van Diens Dreamteam

Gouda – Het is een eerbetoon aan hun moeder, echtgenote, buurvrouw, vriendin en collega. Van vrijdag 21 op zaterdag 22 juni loopt Diens Dreamteam op het Sluiseiland de Samenloop voor Hoop, een 24-uur durende estafetteloop waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek.

We turen samen naar het beeldscherm, waarop een strakke planning zichtbaar is. De leden van Diens Dreamteam gaan wandelen in teams van twee en lopen allemaal twee uur, maar na een uur wisselt één teamlid een ander teamlid af, zodat iedereen uit de groep elkaar weer eens spreekt en herinneringen gedeeld kunnen worden. Ze zijn in totaal met 38 mensen en stelden zich ten doel 1250 euro in te zamelen. Dat hebben ze inmiddels bijgesteld naar 3000 euro en ze hopen nu zelfs 3500 euro bijeen te kunnen lopen.

Op 19 april jl. is Geraldine (Dien) overleden aan de gevolgen van kanker. Buurtvriendinnen Ilse en Elsbeth omschrijven Geraldine vol genegenheid en plezier: ‘Dien was een expressieve vrouw: een levensgenieter met een bulderende lach en oog voor iedereen. Ze sprak recht uit het hart en had de gave mensen te verbinden. Dien was ook theatraal: ze nam nooit een blad voor de mond en kon dingen af en toe behoorlijk aandikken.’ Lise, Diens buurmeisje van 7 had en heeft een speciale band met Geraldine: ze schreven samen een boek, ‘Het boek van Geraldine en Lise’, waarin ze hun geheime wensen aan elkaar vertelden: zo wilden ze alle twee graag een hond die ze niet hoefden uit te laten en is stiekem snoepjes eten het allerfijnst.       

Toen Geraldine het slechte nieuws kreeg maakte ze een appgroep aan: ‘het Dreamteam’, zodat ze vrienden, familie, buren en andere mensen die dicht bij haar stonden op de hoogte kon houden van de ontwikkelingen rond haar ziekte. Ilse vertelt dat de groepsleden de groep gebruikten om Geraldine op te beuren met een positieve boodschap of een grapje en dat zo het contact tussen de leden in de groep -die elkaar lang niet allemaal kenden- sterker werd.

Geraldine wilde er alles aan doen zo lang mogelijk bij haar man en dochters te blijven. Ze onderging kuren en behandelingen maar hoorde eind oktober dat ze niet meer beter zou worden. Haar verjaardag in maart dit jaar wilde ze groot vieren, maar ze besloot al eerder een feest te geven: een ‘ode aan het leven en de liefde’. Er werd gezongen en gespeeld en Geraldine genoot ervan in het zonnetje gezet te worden.

Tijdens de Samenloop voor Hoop zullen onder andere Lise en haar moeder Elsbeth (bij de start om 15:00 uur), echtgenoot Robin (’s nachts van 00:00 uur tot 02:00 uur en overdag van 14:00 uur tot 15:00 uur) en buurvrouw Ilse met dochter Liv (van 02:00 uur tot 04:00 uur) wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Voor ik vertrek maak ik een foto van een deel van het team. Lise heeft met haar moeder een prachtig bankje beschilderd dat in de voortuin staat, ter nagedachtenis aan Dien. Op het bankje dansen vogels en vlinders en ik vraag waarom ze hiervoor gekozen hebben. Het waren Geraldines bewoordingen, die tastbaar zijn geworden op dit zitje in de straat, want: ‘Er is altijd ergens een vogel die zingt.’

Wil je doneren of kom je dit team, en vele andere teams, aanmoedigen? Kijk dan voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl.     

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl