Weekblad deGouda digitaal

Savelberg verzweeg negen sterfgevallen van corona

In zorgcentrum Savelberg zijn tot 9 april negen bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het virus brak er half maart uit op afdeling 5, waar mensen met dementie wonen. Familie van bewoners werden met brieven via de e-mail de hoogte gehouden van de situatie, maar opmerkelijk genoeg werd over de sterfgevallen gezwegen. Dat blijkt uit informatie in handen van deze krant.

Op de afdeling voor dementie woonden ten tijde van de uitbraak twintig bewoners. Familie van bewoners werden door het zorgcentrum uitvoerig geïnformeerd over de uitbraak. In een informatiebrief van 10 april bijvoorbeeld, worden de huidige stand van besmettingen gemeld. Ook schrijft het verpleeghuis over de genomen maatregelen, zoals isolatie van geïnfecteerde bewoners op de kamer en de bescherming van het zorgpersoneel.

Met deze uitvoerige updates wekte zij bij familie de indruk dat de uitbraak onder controle was. En dat terwijl inmiddels negen van de twintig bewoners van de afdeling aan het coronavirus waren overleden. Meer over dit onderwerp en de reactie van Zorgpartners Midden-Holland in de papieren krant.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl