Weekblad deGouda digitaal

Scholieren gaan naar Waterliniedag for kids

Gouda – Wat heeft Gouda met de Oude Hollandse Waterlinie? Woensdagmorgen 26 juni gaan drie groepen 7 van de Casimirschool en Ridderslag dit in enkele activiteiten in en nabij het Cultuurhuis Garenspinnerij ontdekken. Het programma maakt deel uit van het avontuurlijke lesproject  ‘Een geschiedenis vol nattigheid’.

Tijdens deze belevingsdag over het grote water- en militaire verdedigingswerk uit de Gouden Eeuw krijgen kinderen een aardig beeld hoe het toen was. Als voorbereiding kijken de kinderen op school naar de film over Neeltje uit 1661 en Job anno nu. Daar maken ze dan al kennis met de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Oude Hollandse Waterlinie.

Programma
Woensdag gaan de kinderen zelf aan de slag en ontmoeten onderweg schutters die laten zien wat schermutselingen zijn en muzikanten die hen een smartlap over 1672 leren. Stadsgidsen vertellen het verhaal over de waterlinie bij de Rotterdamse Poort en de Veerstal. En de kinderen gaan zelf een geschiedenisles presenteren. Bij deze belevingsdag hoort ook lesmateriaal dat gratis is te downloaden:  https://geschiedenisvanzuidholland.nl/onderwijsproject-oude-hollandse-waterlinie

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl