Weekblad deGouda digitaal

Scholieren sjouwen 23.365 euro bijeen voor water in Kenia

Gouda – Zo’n 300 kinderen van zeven Goudse basisscholen vertrokken woensdagmorgen 22 maart voor een 6 km lange sponsortocht met 6 liter water als ballast. Uit solidariteit met kinderen in ontwikkelingslanden, die dagelijks water moeten sjouwen en daardoor minder onderwijs kunnen volgen. Op de Markt prees locoburgemeester Jan-Willem van Gelder het enthousiasme van de wandelaars. De waarnemend ambassadeur van Kenia, nam een cheque van € 23.365,- in ontvangst. Van deze geweldige totaalopbrengst kunnen meerdere scholen in Kenia worden voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. De organisatie van de sponsorloop was in handen van de beide Rotaryclubs van Gouda.    

“Zo, ik voel me nou wel heel licht zeg”, riep een leerling na afloop van de wandeling toen de zes liter water was geleegd in de tankauto van Stubbe voor hergebruik. “Het was best zwaar en best ver.” De kinderen hebben goed beseft hoeveel moeite het kost om water te dragen.

Locoburgemeester Jan-Willem van Gelder noemde het “fantastisch werk” dat al die honderden kinderen enthousiast meedoen met Wandelen voor Water. De kinderen kregen voor deze sponsorloop een waterles met daarin een filmpje dat toonde hoe vies de wc-hokjes op de scholen in Kenia kunnen zijn. De waarnemend ambassadeur van Kenia was de kinderen zeer dankbaar voor hun inspanningen om voor de scholen in haar land zo’n enorm groot bedrag bij elkaar te brengen.

Enorme inzet van scholen en vrijwilligers voor sponsoractie Wandelen voor Water

De actie Wandelen voor Water is een landelijk initiatief om kinderen van de groepen 7 en 8 het belang van schoon drinkwater bij te brengen en de luxe van waterleiding die wij in Nederland hebben. De organiserende Rotaryclubs Gouda en Gouda-Bloemendaal brachten veel leden op de been die werden ingezet om waterlessen op de scholen te geven en de kinderen tijdens de wandeling op de route te begeleiden. Studenten van het ID college en Goudse Waarden zorgden voor een de logistieke organisatie. Voetbalvereniging ONA stelde haar terreinen en gebouwen beschikbaar.
Rola Hulsbergen, voorzitter watercommissie van Rotary: “We zijn heel tevreden met de actie en de opbrengst. Het was prachtig zonnig weer, maar het zijn vooral de kinderen die het hebben gedaan. We zijn alle vrijwilligers dankbaar.”

Foto: Hermen Buurman

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl