Weekblad deGouda digitaal

Seizoenstart met 9 medailles voor Taekwondo Akabbouz Gouda

#Gouda – Gouda is sinds vorig weekend weer heel wat kampioenen rijker. Op de Open Panther Taekwondo kampioenschappen 2015 in Almere gingen de taekwondoka’s van Akabbouz uit Gouda behangen met medailles terug naar huis. De trainer Naziem Akabbouz reisde met zijn team, onder wie drie debutanten, af naar Flevoland. De deelnemers sleepten maar liefst vier gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles in de wacht.

“Ik ben absoluut tevreden”, zegt Akabbouz.

Bij dit toernooi werd gebruik gemaakt van het Dae-do elektronisch scoringssysteem. Dit is een systeem waarbij de puntentelling wordt geregistreerd middels sensoren in het pantser en speciale sokken, dat is hetzelfde systeem wat op de WK’s en Olympische Spelen gehanteerd wordt.

“Voor de jeugd was het de eerste keer dat ze met dit systeem een wedstrijd speelden. In een sterk deelnemersveld met sporters uit Nederland, Belgie, Duitsland, Spanje en Denemarken heeft ons team bijzonder goed gepresteerd” vervolgt de 40-jarige Gouwenaar. “Als ze dan allemaal een prijs winnen, dan overtreft dat alle verwachtingen. Achteraf gezien had dit toernooi bijna niet beter kunnen uitpakken op ons eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en met een nieuw scoringsysteem. Wat dat betreft hebben we in Almere boven verwachting gepresteerd.”

De prijswinnaars op een rij :
Goud: Mejda Irezzi, Saida el Baih, Amal Khouakhi, Sohaib Sadiqui
Zilver: Cas Dirsken, Mohammed Abarbie, Lars van Eijkelenburg
Brons: Senna Furrer en Nejma Akabbouz

taekwando

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl