Weekblad deGouda digitaal

Semper Fidelis: de studentenvereniging van Gouda

Gouda – Zuipen, ontgroeningen en feesten. Welkom in het studentenleven, om precies te zijn het verenigingsleven. De laatste weken liggen studentencorpora onder vuur vanwege een uitzending van Rambam. Het programma had stiekem gefilmd tijdens de ontgroening en daarmee werd voor het eerst een ontgroening vastgelegd. In Gouda hebben wij geen corporale studentenvereniging, maar dat betekent niet dat je nergens lid kan worden. Hier in Gouda tref je namelijk Semper Fidelis, de community voor christelijke studenten.

Zoals gezegd Semper Fidelis is geen corporale vereniging, maar ook zij hebben wel degelijk een ontgroening. “Bij ons heet dat een heropvoeding. Het doel is om een jaarband te bouwen en een groep te worden”, aldus praeses Marten van der Maas.
Ook bij Semper
Fidelis laten ze zich niet uit over ontgroeningspraktijken. “Een onderdeel van de ontgroening is dat dat binnen de vereniging blijft.”

Wel vertelt Marten graag over wat de studenten gemeen hebben. “Wij zijn een christelijke studentenvereniging. Dat uit zich bijvoorbeeld doordat we bijbelstudies en lezingen hebben met elkaar. Daarnaast doen we ook gewoon andere dingen, zoals het organiseren van een volleybaltoernooi, biertjes drinken op dinsdagavond en vrijwilligerswerk”, vertelt Marten. 

De studenten zetten zich ook in voor Gouda, want ze willen ook niet als een gesloten gemeenschap overkomen. “Zo doen we vrijwilligerswerk. Ik loop zelf weleens een dagje mee met bejaarden en dat is ontzettend leerzaam en leuk.”

De vereniging heeft ook een eigen sociëteit: LuMina, vlakbij het station van Gouda. Wij van deGouda waren schoten een reportage bij de sociëteit:

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl