Weekblad deGouda digitaal

SensationKaas staat voor de deur

Jasper Kuin –  onder andere organisator en bedenker van SensationKaas – is enthousiast. Nog zo’n anderhalve week en dan zal voor de zesde keer het tweedaagse festival plaatsvinden op de Markt. Met meer dan twaalf verschillende soorten Goudse kazen, diverse drankjes en andere kaas gerelateerde activiteiten belooft het ook dit jaar een waar spektakel te worden. 

Iedereen in Gouda  kent de Goudse kaas, maar waarom was er nog geen feest dat in het teken staat van kaas? Dat moest er komen, vond de organisatie. In het begin werd het speciale feest alleen nog in kleine kring gevierd; toen het drie jaar geleden naar de Markt verhuisde, kon iedereen mee doen.

Vrijdag 7 oktober
Het festival wordt om 18.00 uur ingeluid met het ontkappen van een kaas. De zestien kilo wegende kaas zal in meerdere stukjes worden gesneden en rondgebracht door de aanwezige kaasmeisjes.

Om 18.30 uur begint het drie gangen diner, samen met het optreden van de avond. De Anitaas geven ook dit jaar een theatraal optreden in de grote tent. De drie diva’s zorgen voor echte meezingnummers waarbij het publiek uit zijn dak zal gaan. “De bedoeling van de avond is dat totale vreemden van elkaar ’s avonds de tent verlaten als ‘beste’ vrienden. Met de lange biertafels en free sitting proberen we iedereen bij elkaar te brengen en er een gezellige boel van te maken”, aldus Kuin.

Het laatste uurtje van de eerste avond wordt gevuld door het Goudse duo Die Käse-Brüder. Jasper Kuin zelf en Marco van der Horst zijn de mannen achter het bekende DJ duo.

Zaterdag 8 oktober
Om 12.00 uur is men welkom voor de start van de tweede en laatste dag van SensationKaas.  Over de gehele dag is er sfeermuziek te horen en  is er een overvloed aan (wel tweehonderd kilo in totaal) verschillende soorten kaas.   

Kuin laat weten dat het NK Cheeseburger bakken om 13.00 uur begint. “Er kan nog altijd meegedaan worden aan de wedstrijd; inschrijven gaat via de site. In principe mag alles. De jury zal beslissen of een burger goed op smaak is. Dat de burgers zijn voorzien van Goudse kaas is wel een pre. Van 21.00 tot 01.30 uur zal het SensationKaas Slotfeest worden gehouden. De 3 Mixketiers zorgen op deze laatste avond voor  de dansplaatjes.

 sensationkaa-2
Foto: Oscar van der Wijk-Fotografie

Kaasmeisjeskalender
De kaasmeisjes zijn uitgegroeid tot een waar begrip in Gouda. Knappe meiden hijsen zich speciaal voor het festival in delfsblauwe pakjes, trekken hun mooiste hakken aan en serveren de verschillende soorten kazen met het grootste plezier aan ‘hun’ publiek.  De organisatie laat weten dat het idee om een kalender te maken afkomstig was van de kaasmeisjes zelf. Amy van Vliet en Jamie Buitendijk – zij zijn al lange tijd vrijwilligers, en kaasmeisjes – kwamen tijdens de vorige editie op het leuke idee.

“Voor het festival hebben we natuurlijk veel geld nodig. Een deel daarvan halen we uit de opbrengst van de kalender”, vertelt Kuin. Verdere sponsoren die meedoen zijn onder anderen Sligro, Zeijerveld, De gemeente Gouda en andere bedrijven. In de kalender vind je ook nog een coupon voor het feest. Knip de bon uit en neem hem mee naar de bar, het eerste rondje is dan namelijk gratis!

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl