Weekblad deGouda digitaal

Seizoen 1.
Aflevering 1.

In huize Boot hoor je de hele dag het getik van de (zelfgemaakte) klokken van meneer Boot. Op elk tafeltje of stoeltje staat een Boeddhabeeld of een ander prulletje van mevrouw Boot. Nel (71) en Simon (77) vormen al bijna vijftig jaar trouw een setje en wonen ook al evenveel jaren aan de Turfmarkt. Over Gouda en de Turfmarkt hebben zij een duidelijke mening; om elkaar moeten ze altijd nog om het hardst lachen en het is bijna ontroerend om te zien hoe een stel zo goed bij elkaar kan passen.

Lees meer

 

Seizoen 1.
Aflevering 2.

Het is kwart voor vijf in de ochtend en de wekker gaat. Voor broeder Gerardus, wonend in een rijtjeshuis in Korte Akkeren, is dit zijn dagelijks ritme. Na wat koud water in het gezicht te hebben gegooid, is hij wakker en klaar voor de eerste van de vijf gebedsdiensten van de dag. De gang in, een paar passen door zijn woonkamer, en hij is er: zijn eigen door hemzelf ingerichte huiskapel. Afgelopen 7 november was het zijn professie dag, hij is 28 jaar broeder. Eva Peeters van weekblad deGouda spreekt met hem over geloof, liefde, familie en Gouda.

Lees meer

 

Seizoen 1.
Aflevering 3.

Vrijwel iedereen in Gouda heeft zijn muziek wel eens voorbij horen komen. Van de mooie symfonieën van Bach tot de ­vrolijke kerstliederen die hij op het moment speelt. In het hoogste kamertje van de Sint-Janstoren maakt stads­beiaardier Boudewijn Zwart muziek op ‘zijn’ carillon. “Eigenlijk ben ik een straatmuzikant op hoog niveau; als beiaardier speel je namelijk voor iedereen.”

Lees meer

 

Seizoen 1.
Aflevering 4.

Niksen is leuk, als je er tijd voor hebt. Deze twee elementen gaan voor Ineke Volbeda (63) – verantwoordelijk voor het ­programma bij de boom bij Gouda bij Kaarslicht – niet goed samen. Van het niksen wordt ze maar kriegelig en tijd heeft ze nooit genoeg. Altijd in de weer met een nieuw project of uiteraard iets cultureels ver­antwoord. “Ik ben een ontwikkelaar en dut al snel in als ik veel dezelfde dingen moet doen.” Toch wordt het binnenkort een stuk rustiger voor Volbeda. Nu haar prepensioen voor de deur staat, heeft ze opeens een stuk meer tijd voor dingen als: theater, reizen, zingen en lezen.

Lees meer

 

Seizoen 1.
Aflevering 5.

‘Free Hugs, Speak from the hart’- is te lezen op het bordje dat Paul van Buren bij zich draagt. Gehuld in een hartjes-maatpak verblijdt hij sinds een maand passerende Gouwenaars met warme knuffels en een vrolijke glimlach. Zijn visie? “Mensen weer bewust te maken van liefde en hen te inspireren liefde praktischer toe te passen.”

Lees meer

 

Seizoen 1.
Aflevering 6.

In het Kresse museum aan de Turfmarkt 20 brengt verzamelaar Frits van der Linden je in de wereld van de kunst van het strip­tekenen. Met een ode aan het werk van de Nederlandse illustrator en striptekenaar Hans G. Kresse waan je je voor even terug in de jaren vijftig en zestig. Na nagenoeg een jaar gesloten te zijn geweest voor publiek, wegens verbouwingen, is het museum nu weer geopend.

Lees meer

 

Seizoen 1.
Aflevering 7.

Met het 45-jarige bestaan van de ­succesvolle Bijbelshop Samma op haar naam, een plaats in het doelplatform van Gouda en de drijvende kracht ­achter vele geloof ­gerelateerde activiteiten in Gouda zijn Irene Klein Haneveld (63) en haar lieve hond ‘Mevrouw’ geen ­onbekende in Gouda. Sinds haar negentiende woont ze in Gouda en ze zou niet anders willen: “Gouda is zo’n fantastische stad, waar de mensen zo goed samen werken. Terecht zijn we benoemd tot ‘Beste binnenstad van Nederland.”

Lees meer

 

Seizoen 1.
Aflevering 8.

Bijna een jaar lang was hij dé stem namens de ­kinderen in Gouda. Hij was overal: bij openingen van winkels, hij bezocht kinderen in asielzoekers­centra en gaf volgens velen een ­weergaloze speech tijdens Kaarsjesavond. Yassine Mellah (11) wilde een kinderburgemeester zijn voor alle kinderen in Gouda, hij wilde ver­binden, en volgens mij is dat goed gelukt.

Lees meer

 

Seizoen 1.
Aflevering 9.

Al zijn hele leven ­verzamelt Johan ­Karelse van ­alles: eerst stapels post­zegels, daarna ­dozen vol Dinky Toys en als ­laatste historische kappers­artikelen. Maar toen hij op een verzamelmarkt een Gouds ­beeldje tegen kwam, wist hij wat hem te doen stond. Hij verkocht de 2500 kappers-scheer­apparaten die hij bij elkaar had ­gespaard en besloot Gouds plateel te gaan ­verzamelen.

Lees meer

 

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook