Weekblad deGouda digitaal

Sjors van der Panne hoofdartiest Gouda bij Kaarslicht

Gouda – De hoofdartiest bij de boom is bekend: de Nederlandse chansonnier Sjors van der Panne, bekend van ‘the Voice’ 2014, zal de 61ste  editie van Gouda bij Kaarslicht opluisteren. Sjors zingt tijdens de ceremonie op de Markt vooral covers van bekende en minder bekende sfeervolle Nederlandse liederen, waarvan de teksten in de context van het kerstverhaal een bijzondere lading krijgen. 

Rasartiest Sjors groeide niet ver van Gouda op: in Zoetermeer. Eén van zijn vroege herinneringen is het jaarlijkse tripje naar Gouda bij Kaarslicht, samen met zijn vader. Hij kent Kaarsjesavond dus en heeft veel zin om het nu zelf als artiest mee te maken. Hij wordt die dag begeleid door de Goudse stadsbeiaardier Boudewijn Zwart en Brassband Schoonhoven. Op 12 november is zijn tour in de Nederlandse theaters begonnen en Sjors zal op 18 januari ook de Goudse Schouwburg aandoen.

Als kind maakte Sjors jaarlijks een tripje naar Gouda bij Kaarslicht

Kerstboom versieren
Gouda bij Kaarslicht begint om 18.30 uur met samenzang, ook begeleid door Boudewijn Zwart en Brassband Schoonhoven. Bijzonder dit jaar is de kerstboom die tijdens Gouda bij Kaarslicht wordt ontstoken, is versierd door de Gouwenaars zelf. Op zaterdag 10 december mag iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur meehelpen de boom te versieren met zijn eigen meegebrachte spullen. Dit gebeurt onder toeziend oog van Cyclus. Er worden zaterdag 10 december ter plekke ballen en sterren gehaakt en rond het middaguur is er warme erwtensoep voor iedereen die meewerkt (zo lang de voorraad strekt). De vrijwilligers van Stichting Gouda bij Kaarslicht staan klaar om de spullen in ontvangst te nemen. Gouwenaars wordt gevraagd vooraf trossen van de ballen te maken (aan een stevig lint, ijzerdraad of touwtje) met een haak eraan. Wie niet in de gelegenheid is om op 10 december de boom te komen versieren, kan in de week daarvoor bruikbare spullen inleveren. De locatie is nog niet bekend, de tijdstippen wel: dinsdag 6 december van 11.00 uur tot 12.00 uur; woensdag 7 december van 14.00 tot 16.00 uur; donderdag 8 december van 19.00 tot 20.30 uur en vrijdag 9 december van 9.00 tot 12.00 uur.

Finale The Voice of Holland in 2014:

sjors-facebook

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl